Върховната административна прокуратура е сезирала две министерства по проблема. Министерство

...
Върховната административна прокуратура е сезирала две министерства по проблема. Министерство
Коментари Харесай

След градушките в Пловдивско: Прокуратурата нищи защо не са ...

Върховната административна прокуратура е сезирала две министерства по казуса. Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) посредством Инспектората си, би трябвало да извърши инспекция, с цел да се откри изпълнени ли са условията на противоградовата отбрана в Република България, която по закон е предоставена на Изпълнителната организация " Борба с градушките " към МЗХГ, по време на последните градушки в Пловдивско.

ВАП пита и служебния министър на превоза, осведомителните технологии и известията, към който е Центърът за съгласуване потреблението на въздушното пространство (ЦКИВП), имало ли е позволение или възбрана да се изстрелят ракети против градоносните облаци (в случай на възбрана – по какви причини).

От Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията следва да се показа информация за подхванатите дейности по отношение на изнесените в медиите изказвания, а също по този начин и за дейностите, касаещи противоградовата отбрана в съответния случай.

Резултатите от подхванатите дейности от двете министерства, както и направените констатации, следва да се изпратят до ВАП в къс период.

В случай че по време на инспекциите се открият данни за нарушавания от компетентността на други контролни органи, следва те и ВАП да бъдат известени.

Ако бъдат открити данни за закононарушение от общ темперамент, те би трябвало да бъдат обявени на способените прокуратури и структури на Министерство на вътрешните работи, за което да се осведоми и ВАП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР