Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на енергетиката (МЕ) да

...
Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на енергетиката (МЕ) да
Коментари Харесай

Проверяват къде у нас има нерегламентиран добив на злато

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Министерство на енергетиката (МЕ) да ревизира дали на територията на страната се прави нерегламентиран рандеман на злато по поречието на реките. Образуваната кореспонденция въз основа на изказвания в медиите, че по поречието на река Струма се извърша нерегламентиран рандеман на злато. 

От ВАП са ангажирани и териториалните прокуратури в страната да възложат инспекции от същото естество на кметовете на обитаемоте места. След инспекциите, извършени от министерството на енергетиката и от кметовете, би трябвало да се изпрати до ВАП информация, в която да е разказан броят на тестваните случаи, на откритите нарушавания, както и на формираните актове за определяне на административни нарушавания и на издадени наказателни постановления. 

В случай че по време на инспекциите се открият данни за нарушавания от компетентността на други контролни органи, следва те и Върховна административна прокуратура да бъдат известени. Ако бъдат открити данни за закононарушение от общ темперамент, те би трябвало да бъдат обявени на способените прокуратури, за което да се осведоми и ВАП. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР