Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията за национален строителен

...
Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията за национален строителен
Коментари Харесай

ДНСК подхвана имението на Васил Божков на Витоша

Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да извърши незабавна инспекция на място и по документи, на градеж на вила „ Аглика “, благосъстоятелност на Васил Божков, намираща се в естествен парк „ Витоша “, по отношение на съблюдаване на всички нормативни условия на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и подзаконовите нормативни актове по използването му и другите нормативни актове по устройство на територията.
Вила "Аглика " е някогашна резиденция на Тодор Живков. Преди време Министерство на вътрешните работи популяризира фотоси от първокласното имение на хазартния необут, на които се виждаше и част от неговата сбирка от картини и черепи.
Предвид пълномощията на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността, като подхваща дейности за анулация на незаконосъобразни актове (чл. 127 т. 5 от Конституцията) ВАП е образувала кореспонденция откакто от Специализираната прокуратура (СП) е изпратено писмо, че по време на следствие е открито, че на вила „ Аглика “ са осъществени ненужни преустройства, се споделя в известието.
ВАП разпорежда на ДНСК да ревизира поотделно и сложно строителния развой по вероятно осъществявани преустройства. Следва да се проведат огледи на място като се изискат и всички относими данни, в това число статут на терена, право на благосъстоятелност или на градеж, влезнали в действие кадастрални, общи и подробни устройствени проекти. По време на инспекцията е належащо да се наблюдава целия капиталов развой, включващ всички съставни елементи и законови условия, сходство на разрешението за градеж (ако има такова) с условията на нормативните актове, както и позволени ли са нарушавания.
В случай, че при инспекциите са установени данни за закононарушения от общ темперамент, следва да се подхващат дейности по реда на Наказателно-процесуален кодекс, като за всеки обособен случай би трябвало да се уведоми ВАП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР