Върховенството на закона остава предизвикателство за България. В края на

...
Върховенството на закона остава предизвикателство за България. В края на
Коментари Харесай

Херо Мустафа настоява: Корупцията е проблем №1

" Върховенството на закона остава предизвикателство за България. В края на моя мандат като дипломат тук, гледайки обратно, си давам сметка, че направихме доста неща.

Включително неща, които смятах да невъзможни като понижаване на зависимостта на България от Русия. Гордея се, че нашите връзки са по-добри от всеки път ", разгласи американският дипломат Херо Мустафа по време на конференция " Върховенството на закона и бизнес средата в България ", проведена Американската комерсиална камара в България. По думите й единствената област, в която няма огромен прогрес е върховенството на закона.

" Трябва да работим повече в тази тенденция. Когато приказвам с българи, всички те считат, че корупцията е главен проблем, споделя тя. Ние би трябвало да преследваме неприятните хора, би трябвало да увеличим цената на корупцията.

Промяната би трябвало да пристигна от вътрешната страна, българските министри би трябвало да имат воля. Време е да покажем политическата воля да бъдат признати тези законопроекти, които ще оказват помощ да има по- огромно господство на закона “, добави Херо Мустафа.

" Няма потребност да се потвърждава връзката сред върховенството на закона и бизнеса. В последните 30 години България се бори да доближи устойчиво господство на закона. Изправени сме пред следващ значим стадий. Изготвени са значими законопроекти, които би трябвало да бъдат признати. Нямаме право да губим времето на народа ", разяснява и правосъдният министър Крум Зарков по време на конференцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР