Въпроси за рефинансиране на ипотека Експертите казват, че трябва да зададете

...
Рефинансирането на ипотека предлага на собствениците на жилища възможността да
Коментари Харесай

Рефинансирането на ипотека предлага на собствениците на жилища възможността да спестяват пари през целия срок на заема си и дори да направят плащанията по-управляеми.

Когато се подложите на рефинансиране на ипотека, можете да заключите по-нисък лихвен процент и дори да промените срока на кредита си, за да осигурите времева линия за изплащане, която отговаря по-добре на вашите дългосрочни цели. Освен това рефинансирането може да бъде полезно за използване на собствения капитал, който сте изградили в дома си.

Дори в днешната среда с относително високи лихвени проценти, рефинансирането може да има смисъл за някои собственици на жилища, в зависимост от текущите условия на заема и цялостно финансово състояние. Но като всяко голямо решение, което вземате с парите си, това помага да разберете подробностите и разходите за рефинансиране, преди да се ангажирате.

Научете повече за опциите си за рефинансиране на ипотека днес тук.

4 въпроса, които трябва да зададете преди рефинансиране

Помолихме експертите да споделят факторите, които смятат, че собствениците на жилища трябва да вземат предвид, преди да рефинансират днес. Ето няколко въпроса, които можете да използвате, за да определите дали има смисъл за вас:

Можете ли да получите по-нисък лихвен процент?

С лихвите по ипотечните кредити в момента се движат около 6% до 7% % или повече, лихвите може да са най-важният фактор, който трябва да се отчете преди рефинансиране.

Ако сте успели да заключите страхотна ипотечна лихва, когато лихвите са били на ниски нива от епохата на пандемията, рефинансирането може да не направи много финансови смисъл точно сега. Но ако в момента имате много висок лихвен процент, рефинансирането до по-нисък процент може да ви помогне да спестите през целия срок на заема. Самият лихвен процент също влияе върху всички промени в срока на кредита, които можете да изберете.

Обърнете внимание на „въздействието върху дългосрочната ипотечна лихва, която бихте платили, ако рефинансирате ипотеката си за нов срок, който е по-дълъг от текущия“, казва Джейк Нортръп, CFP, основател на Изживейте своето богатство. Например, можете да се квалифицирате за по-ниска ставка сега от първоначалния си ГПР на заема. Но ако също така преминавате от 15-годишен заем към 30-годишен заем — в крайна сметка може да плащате повече обща лихва (дори при по-ниска ставка) за целия срок.

Започнете да сравнявате ипотека лихвени проценти за рефинансиране, за които можете да се класирате тук сега, за да видите, че има смисъл за вас.

Колко плащате за рефинансиране?

Защото има предварителни разходи, които трябва да вземете предвид, изчислявайки колко Всъщност ще платите, за да промените текущата си ипотека, е голям фактор.

„Рефинансирането включва да направите крачка назад, за да направите три или четири стъпки напред в дългосрочен план, защото трябва да платите разходите за затваряне на рефинансираната ипотека“, казва Бил Нелсън, CFP, основател на Pacesetter Planning.

Като цяло средните разходи за затваряне на рефинансиране може да варират около $5000. Нелсън също така препоръчва да платите разходите по затварянето от джоба си, за да увеличите максимално ползата от вашето рефинансиране, вместо да ги добавяте към общия си ипотечен баланс.

Колко време ще останете в дома си?

Продължителността на престоя в дома ви има значение, защото рефинансирането може да не си струва, ако планирате да се преместите скоро.

„Обикновено, ако можете да рефинансирате до лихва, която е с 1% по-ниска и очаквате да останете в дома поне 18 месеца, е вероятно да излезете напред в рефинансирането, но трябва да направите изчисления, преди да вземете решение“, казва Нелсън.

Ще искате да останете достатъчно дълго, за да компенсирате поне разходите за затваряне, които ще платите с вашите спестявания от рефинансиране. Но колкото по-дълго останете в дома си, след като вземете новия заем, толкова по-дълго ще трябва да видите ползите от рефинансиране при нова, по-ниска ставка.

Искате ли да се възползвате от собствения си капитал?

Рефинансирането също може да ви помогне да се възползвате от собствения си капитал. Ако планирате ремонт на дома или имате нужда от достъп до пари за друга цел (като консолидиране на дълг), рефинансирането на пари в брой може да бъде опция, която да обмислите.

В допълнение към това колко можете да спестите от лихви и колко дълго планирате да живеете в дома си, „дали има смисъл да използвате част от собствения капитал, който е в дома“, е друг фактор, който може да ви помогне да решите дали да рефинансирате, казва Ал Фабер, CFP, старши мениджър на богатството в Woodson Wealth Management.

Когато изберете рефинансиране за изплащане, ще вземете нов заем, който е по-голям от сумата, която дължите в момента, след което ще получите разликата в брой. Само не забравяйте да вземете предвид лихвения процент и срока на заема, тъй като ще замените съществуващата си ипотека с нова, по-голяма сума на заема.

Научете повече за вашите опции за рефинансиране на ипотека тук днес!

Изводът

Рефинансирането може да има смисъл за някои собственици на жилища днес – дори на фона на повишени лихвени проценти. Преди да решите, не забравяйте да разгледате някои важни начини, по които рефинансирането на съществуващия ви заем може да ви бъде от полза в дългосрочен план. Ако в момента имате много висок лихвен процент, например, планирате да останете в дома си в дългосрочен план или можете да се възползвате от използването на собствен капитал. Не забравяйте също така да вземете предвид как разходите за закриване или преминаването към по-дълъг срок на заема могат да влияят върху общите ви спестявания.

Вижте дали рефинансирането има смисъл за вас, като сравните днешните ипотечни лихви тук.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР