Въпроси, които не са част от ядреното споразумение с Иран,

...
Въпроси, които не са част от ядреното споразумение с Иран,
Коментари Харесай

ЕК: Въпроси извън ядреното споразумение с Иран трябва да се решават отделно


Въпроси, които не са част от нуклеарното съглашение с Иран, би трябвало да се вземат решение настрана. Това съобщи представител на Европейската комисия на конференция в очакване на решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за отдръпването на Вашингтон от съглашението.

Говорителят не пожела да заяви дали Европейски Съюз е подготвен с реакция при положение, че Тръмп разгласи отдръпване. По неговите думи, представени от Българска телеграфна агенция, съглашението работи и това е открито при десетина инспекции на представители на Международната организация за атомна сила (МААЕ). Независимите интернационалните наблюдаващи получиха невъобразим достъп до иранската нуклеарна стратегия и откриха, че съглашението се съблюдава прецизно, добави представителят.

Според нас съглашението би трябвало да бъде непокътнато, то работи имаме желание да продължим да го прилагаме, добави той.

Ако някоя страна има данни за противоположното, би трябвало да ги подаде към МААЕ. Оценката, че съглашението работи, не се основава на доверие, а на инспекции, добави представителят.

Европейска комисия съобщи, че никой не е в положение да пресметна вероятните стопански последствия за Европейски Съюз от отдръпването на Вашингтон от съглашението и покачването на цените на петрола.

Говорителят не пожела да заяви дали Европейски Съюз би подкрепил номинация на Тръмп за Нобелова премия за мир в светлината на събитията към Иран и Северна Корея.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР