Въпросът за възможното членство на Украйна в Европейския съюз ще

...
Въпросът за възможното членство на Украйна в Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС ще обсъди членството на Украйна, Путин е геополитически терорист

Въпросът за вероятното участие на Украйна в Европейския съюз ще бъде разискван. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел пред телевизия BFM.

„ Това са диспути, които безусловно ще се състоят “, сподели той, отговаряйки на въпрос дали Европейски Съюз е подготвен да отвори вратите си за Украйна. „ Но ние към този момент имаме доста мощно съглашение с Украйна, чието осъществяване би трябвало да бъде активизирано “, сподели Мишел. „ Това ще разреши да се укрепят икономическите и политическите връзки с Украйна “, добави той.

Шарл Мишел разяснява и вчерашната заповед на съветския президент Владимир Путин да увеличи готовността на своите нуклеарни сили, определяйки я като „ безотговорна “. „ Трябва да запазим успокоение, съвестност, концентрираност, рационално да оценяваме протичащото се “, счита той. „ Тази опасност от страна на Русия е безотговорна и интернационалната общественост я осъди “, сподели още Мишел. Според него опасността на Путин е демонстрация на „ геополитически тероризъм “. „ Трябва да отговорим на това твърдо, само че да запазим самообладание и успокоение “, добави той.

Мишел акцентира, че „ европейската защита се трансформира в действителност “. „ В момента към 20 страни от Европейски Съюз са решили да дават оръжие, с цел да поддържат украинците “, означи Мишел. В неделя съветският президент Владимир Путин на среща с министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генерален щаб на съветските Водоснабдителна система Валерий Герасимов съобщи, че „ ръководителите на страните от НАТО позволяват нападателни изказвания по повод “ на Русия и в тази връзка той подрежда силите за въздържане на съветската войска да бъдат приведени в необикновен режим на бойно дежурство.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР