Въпросът за въздействието на алкохола върху стомаха предизвиква много дискусии.

...
Въпросът за въздействието на алкохола върху стомаха предизвиква много дискусии.
Коментари Харесай

Никога не пийте алкохол на гладно!

Въпросът за въздействието на алкохола върху стомаха провокира доста полемики. Казват, че малко количество оказват помощ за лекуване на гастрит и язва, защото алкохолът и водката убиват бактериите Helicobacter. Тези данни обаче нямат научна основа, а в противен случай, лекарите предизвестяват за заплахите от сходно лекуване.
Алкохолът и стомахът са несъвместими неща, изключително в случай че има някакви болести. Пиенето на алкохол на гладно утежнява обстановката. Здравият човек също рискува да повреди храносмилателния тракт с постоянно пиянство.
Защо боли стомахът след алкохол? Ефектът на алкохола върху стомаха
Дори леките питиета, вино и бира, имат унищожителен резултат върху стените на стомаха. Всеки алкохол въздейства негативно върху храносмилателната функционалност, блокира производството на лигавица - муцин.
В крепко тяло муцинът извършва главната си задача - защищава лигавицата на стомаха от нападателна храна. Липсата на предпазен фактор води до обстоятелството, че лигавицата е изложена и елементарно се поврежда от нездравословни артикули и медикаменти и нейното инфектиране се развива.
При приложимост на алкохол на гладно пораждат хронични болести - езофагит, гастрит на стомаха, гастродуоденит, язвена болест. Човек е изправен пред обстоятелството, че стомахът боли след консумация на алкохол. В допълнение към общо влошено здраве (главоболие, сърцетуптене, повръщане, гадене), пиещите се оплакват от дискомфорт в корема.
Ето лист на типичните признаци:
• Кисело оригване;
• Киселини в стомаха;
• Болка в епигастриалната област;
• Подуване ;
 Как да се предпазим от алкохолно отравяне през празничните дни Как да се предпазим от алкохолно отравяне през празничните дни
Игор Никифоров, лекар на медицинските науки и нарколог поучава по какъв начин да се избегне препиването по време на дългите празници. Според нег...
• Диария или запек.
Какви промени в стомаха предизвиква алкохолът? 
Когато пиянството се трансформира в непрекъснат табиет, синтеза на солна киселина, която е толкоз нужна за храносмилането на протеиновите храни, последователно се блокира. В резултат на това храната гние, токсини тялото, има гнила миризма от устата, гадене и повръщане заран.
Липсата на ензими и пепсин води до протеинов апетит, витамините и минералите към този момент не се усвояват.
Една от функционалностите на солната киселина е да дезинфекцира храната, постъпваща в стомаха, до момента в който патогенните микроби не проникват надълбоко в храносмилателния тракт.
 Ето коя е най-безобидната алкохолна напитка Ето коя е най-безобидната алкохолна напитка
Алкохолната напитка, която е минимум нездравословна и с релативно ниско наличие на калории, е виното, разкри това диетологът Олга Шмелев...
Недосмляната храна, съдържаща патогенни микроорганизми, попада в червата. Това води до увреждане първо на тънките вътрешности, а по-късно и на дебелото черво. Човек, който пие, развива ентерит, колит, разстройство, метеоризъм и болежка в червата.
Защо не можете да пиете алкохол на гладно
Напитките с висока централизация на алкохол (коняк, водка, уиски) предизвикват химическо изгаряне на вътрешните стени на органа. Дори еднократното му потребление въздейства негативно върху работата на стомашните жлези и води до повишение на киселинността. В резултат на това се появяват болки в горната част на корема, киселини и се образува рефлуксен езофагит.
Ако стомахът е празен, алкохолът елементарно попада в кръвта и нарушава кръвоснабдяването. Съдовете, захранващи органа, са развалени.
Стените на стомаха получават двоен удар: освен киселината се отделя в остатък, само че и кръвоснабдяването е изключено. Нарушаването на трофиката (храненето) на лигавицата приключва с нейното изтъняване, дисфункция на жлезите и развиване на язва.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР