Въпросът за теглото в днешно време е толкова сериозен, че

...
Въпросът за теглото в днешно време е толкова сериозен, че
Коментари Харесай

Защо котката ми е толкова слаба?

Въпросът за тежестта в днешно време е толкоз сериозен, че визира освен хората, само че и домашните любимци. В грижата за пухкавите мъркащи спътници в живота, хората обръщат съществено внимание на тежестта им. Домашните котки, сходно на хората, могат да страдат от котешко затлъстяване, само че и да бъдат прекомерно слаби. И двете положения са мотив за безпокойствие.

Какви са аргументите котката да е прекомерно слаба? Като начало би трябвало да се прегледа въпросът за естественото тегло на съответното животно. Различните породи котки имат разлика в естественото си тегло, някои са слаби по природа, какъвто е казусът със сфинкса. При други изтощението върви паралелно с ниското тегло и е мотив за терзание. Съществува таблица, която указва какво е естественото тегло на всяка писана и обезпокоените притежатели могат да създадат информация в интернет дали паниките им са основателни.

Отслабването на котката може да се дължи на разнообразни фактори.

- Най-често това е неспазване на стандартите за хранене, потреблението на нискокачествена храна и небалансираното хранене. Много постоянно домашният питомец има разнообразни вкусови желания от това, което му се предлага.

- Друга причина котката да е доста слаба се дължи на присъщи моменти от живота на този скотски тип - майките котки постоянно губят тегло, когато имат свърталище с дребни.

- По време на активиране на половите хормони през пролетта както мъжките, по този начин и женските котки губят тегло.

- Стресът също е сериозна причина за бърза загуба на тежестта. Такива събития са пренасяне, поява на нов член в фамилията или различен домакински любим.

 Слаба котка

- Болестите при котките са главен фактор при бързата загуба на тегло. Дори най-простите паразити могат да провокират осуетяване на храносмилателните процеси при котето. Проблемите със зъбите на котката и всевъзможни възпалителни процеси в устната празнина пречат на естественото хранене. Различни по степен на заплаха болести в обособени органи и системи, в това число животозастрашаващи положения нормално се съпътстват от очевидно намаляване на котката.

Грешките в храненето на котките се отстраняват елементарно с привеждане на диетата към условията за пълноценно хранене. Ако повода се дължи на други фактори, те би трябвало да бъдат открити оптимално бързо и отстранени, тъй като това заплашва освен комфорта, само че и живота на домашния питомец.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР