Въпросът за даване на въоръжение на Украйна е сложен въпрос

...
Въпросът за даване на въоръжение на Украйна е сложен въпрос
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Не ставаме страна в конфликта, ако подпомогнем с въоръжение Украйна

" Въпросът за предоставяне на въоръжение на Украйна е комплициран въпрос за българите, тъй като има и емоцианален аспект - за нас съветския и украинския народ са приятелски. Ние би трябвало да застанем против войната. Украйна е страна под експанзия и ние като член на НАТО и Европейски Съюз сме длъжни да им окажем помощ, с това не нарушаваме интернационалното право, нито етичните правила, това не ни прави страна в този боен спор ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов.

Той акцентира, че става въпрос за муниции, леко въоръжение, които са и отбранителни.

За ген. Запрянов най-важно е да се спрат военните дейности.

" Ясно е, че Русия е агресор в този спор. Искането на съветската страна за безспорна демилитаризация на Украйна е неизпълнимо, те имат и други крайни претенции, които няма по какъв начин да се осъществят. Идва време на стратегическите взаимни отстъпки в дипломацията. Без взаимни отстъпки няма по какъв начин да спре тази война ", сподели още той.

Бившият зам.-министър на защитата означи, че българите в Украйна също са под опасност и това също е мотив да бъде подкрепена пострадалата страна, с цел да може допустимо най-бързо да бъде спряна войната.

Относно опцията за нуклеарна опасност, военачалник Запрянов се надява и счита, че няма да се стигне толкоз надалеч, само че акцентира, че самия факт, че нуклеарните сили на Русия са били въведени в по-висока степен на подготвеност, би трябвало да ни държи нащрек и да се следи внимателно развиването на събитията.

Според него новият боен министър Заков ще се оправи със своите задания, защото е най-добре и надълбоко осведомен с процедурите и процесите в НАТО, а самата промяна със Стефан Янев е била политическа.

За новия шпионски скандал у нас, обвързван с Русия, генералът означи, че в този момент е обвързван с офицер от запаса, който не е имал достъп до секретна информация. За него предходната сходна обстановка е била по-опасна, защото е взел участие настоящ офицер.

Проф. Михаил Станчев, учител в Харков, осведоми в предаването, че цяло денонощие града е бил без ток и интернет, бомбардиран е най-големият търговски център на града, а съветските сили се пробват да настъпват към града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР