„Въпросът за арестите трябва да бъде зададен на Кирил Петков.

...
„Въпросът за арестите трябва да бъде зададен на Кирил Петков.
Коментари Харесай

Деница Сачева с призив към Рашков: Като има такива връзки да помоли Божков да се върне и да плати дължимото на хазната

„ Въпросът за арестите би трябвало да бъде заложен на Кирил Петков. Виждаме високи цени, държавно управление което не се оправя с рецесиите и коалиция, която непрестанно се пропуква. Един от сътрудниците в Българска социалистическа партия, Кристиян Вигенин доста вярно дефинира случилото се – Фарс-мажор “, съобщи Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова телевизия във връзка акциите Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

Тя акцентира, че един от най-големите проблеми, е че министър председателят на страната разпорежда на проверяващи служители на реда кой да бъде задържан, като предопределят и по какъв начин това да се случи. Тя напомни думите на брачният партньор на Арнаудова, че когато е попитал служителите на реда, дали не е било допустимо всичко това да се случи когато детето е на учебно заведение, а не по нощите, отговорът е бил, че по този начин е подредено. „ За да може да се всее боязън и шока да бъде допълнително “, добави Сачева.

Бившият обществен министър съобщи, че в действителност мобилизацията в ГЕРБ е извънредно висока. По думите й това, което се случва би трябвало да се преглежда, че не просто някогашният министър председател е арестуван, а че се взривява изобщо върховенството на закона.

„ Брифинга на Рашков и Петков е признание за нарушение на закона, тъй като служителите на реда са в действителност горе на втория етаж в Министерски съвет, без изобщо вътрешния министър и премиера да схващат, че това е нарушение на закона “, сподели Сачева и добави: „ Не знам дали премиера е съгласувал дейностите си с Кьовеши, само че разбрахме, че е съгласувал с Васил Божков и е негов очевидец. Кирил Петков е рецидивист в нарушаването на закона. Той изговаря неистини без да му трепва окото и това би трябвало да тормози хората и неговите съдружни сътрудници. “

По мотив обвиняванията, че прокуратурата е „ разпънала чадър “ върху ГЕРБ, Сачева напомни, че против Петков точно същата прокуратура не повдигна обвинявания за сключване на декларация с погрешно наличие. За същото имаше и решение на Конституционния съд, което гласеше, че Петков е нарушил закона. „ Нима ние не можем да кажем, че прокуратурата е разпънала чадър върху него?! В същото време прокуратурата демонстрира доказателствата, с които моите сътрудници са били арестувани, а Рашков демонстрира три хвърчащи листчета без входящи номера и желае арестувани за 72 часа, с цел да може да събира доказателства “, сподели още Сачева.

Тя насочи и апел към Рашков: След като има подобен контакт с Васил Божков да го помоли да се върне и да заплати това, което дължи на хазната.

Тя добави, че по този начин и не е станало ясно по какъв начин Божков е бил разпитван, както и по какъв начин тъкмо Петков е бил очевидец.

По отношение на искане на предварителни избори и рецесиите в страната, Сачева бе безапелационна.

„ Хората заслужават ли да живеят в непрестанно рецесии, под ръководството на коалиция която се раздира от кавги за постове, политики а и ориентацията на България?! Не може да се оправдаваме с това, че обстановката е тежка и не би трябвало да има промяна на ръководството. Това е неотложно, тъй като влакът е изтърван от надзор и вместо самун на хората се оферират зрелища “, съобщи още Сачева.

Тя добави, че ще подадат тъжби за произвола с арестите, ще сезират европейският омбудсман, Европейският парламент и ще употребяват всеки вероятен инструмент за оказване на напън върху това държавно управление. „ Защото върховенството на закона изисква нравственос и не може да се употребява по този метод – със корист, както се прави сега.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР