Въпросът с язовирите е изключително сложен и объркан, заварихме пълен

...
Въпросът с язовирите е изключително сложен и объркан, заварихме пълен
Коментари Харесай

Нинова: Въпросът с язовирите е изключително сложен и объркан, заварихме пълен хаос

Въпросът с язовирите е извънредно комплициран и комплициран, заварихме цялостен безпорядък, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в отрасловата парламентарна комисия в границите на блиц контрола.

Тя заяви, че в министерството се приготвя повсеместен разбор на положението на бранша в страната във връзка с собствеността, контрола с оферти за законодателни промени, като задачата е водите на България да се употребяват оправдано и да не се стига до сериозни обстановки със залети обитаеми места и унищожено имущество и страдащи хора. Вицепремиерът изиска от депутатите поддръжка за законодателни промени в тази област поради противоречивостта на сегашната нормативна уредба.

Тя подсети, че няколко министерства, общини, регионални управи, частни субекти, научни институти упражняват благосъстоятелност върху разнообразни язовири. Хаос има и във връзка с органите, които стопанисват, ръководят и ремонтират тези уреди, добави министърът.

Друг проблем е обвързван с решението на Министерския съвет на третото държавно управление на Бойко Борисов за прекачване на общински водоеми и язовири към държавното дружество към икономическото министерство, като до момента са трансферирани 416 язовира, а има усложнения и в този развой, добави министърът. Сред проблемите тя уточни и решението Държавната консолидационна компания да прави ремонтите на тези уреди.

Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване към министъра на стопанската система (съгласно Закона за експортен надзор на артикули, свързани с защитата, и на произведения и технологии с двойна употреба) ще заседава на 25 януари, заяви министърът на стопанската система и промишлеността в отрасловата парламентарна комисия в границите на блиц контрола.

Тя добави, че комисията е към този момент образувана и е под председателството на министъра на стопанската система и промишлеността. Ще се опитаме да наваксаме забавеното поради политическите събития, добави Нинова и посочи, че на съвещанието ще бъдат прегледани сред 100 и 110 покупко-продажби.

За оръжейния цех " Арсенал " министър Нинова посочи, че предприятието продължава да си извършва договорите, като на работа са тази част от служащите, които са нужни за осъществяването им. Друга част от тях са в отпуск заради коронавирус ситуацията, а не заради забавянето на разрешителните на междуведомствената комисия, добави Нинова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР