Въпросът с мирните преговори между Киев и Москва наистина е

...
Въпросът с мирните преговори между Киев и Москва наистина е
Коментари Харесай

ЕС и САЩ говорят деликатно с Киев за мир с Русия

Въпросът с мирните договаряния сред Киев и Москва в действителност е сензитивен - и двете страни слагат условия за сядане на масата, само че в тях няма допирни точки. Сега диалозите са включвали доста необятни контури за това от какво може да се откаже Украйна, с цел да се реализира някакво съглашение. 

Войната в Украйна навлиза в патова обстановка. Войниците на фронта ще се бият в условия на зима за втора поредна година. Нито една от страните не прави огромни крачки на бойното поле.

Настоящите диалози започнаха на фона на опасенията на съдружниците на Киев, че войната е в задънена улица. Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън се притесняват, че Украйна изчерпва силите си, а Русия видимо има безкрайни доставки.

Ако украинските въоръжени сили не реализиран триумфи до края на 2023 година или началото на 2024 година, натискът за започване на мирни договаряния, може да стане по-интензивен, показват от NBC. 

Освен това съдружниците са обезпокоени от проблемите на Украйна с набирането на нови попълнения в армията и от войната на Израел с " Хамас ", поради която протичащото се в Украйна получава по-малко внимание.

В същото време Белият дом към този момент не вижда доказателства, че Владимир Путин е подготвен за мирни договаряния, настояват източниците на NBC. Западни чиновници споделят, че Путин към момента има вяра, че може да " изчака Запада “ или да продължи да се бие, до момента в който Съединени американски щати и техните съдружници не изгубят вътрешна поддръжка за финансиране на Украйна. Обществените настроения за подкрепяне на Украйна също стартират да се смекчават в Европа.

Като тласък за Зеленски да обмисли договаряния, НАТО може да предложи на Киев някои гаранции за сигурност, даже без Украйна публично да стане част от алианса, споделиха публични лица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР