Въпросът с машините не е само до осигуряването им. Машинното

...
Въпросът с машините не е само до осигуряването им. Машинното
Коментари Харесай

ЦИК: Ще са нужни около 10 000 машини, за да се осигури нормално гласуване

Въпросът с машините не е единствено до обезпечаването им. Машинното гласоподаване визира и въпроси като тяхното запазване, защита, логистика, техническо застраховане. По груби оценки, в над 9500 секции с над 300 гласоподаватели би трябвало да има машинно гласоподаване, като може би ще е належащо да има повече от една машина в секция. Така че, към 10 000 машини ще е належащо да има при всички случаи, с цел да се обезпечи обикновено машинно гласоподаване. Това изясни в ефира на представителят на ЦИК Александър Андреев. 

" След ветото на президента върху част от измененията в Изборния кодекс, би трябвало още веднъж текстовете да влязат в Народно събрание и там да бъдат прегледани, да се реши дали ще се вземат под внимание претекстовете на Радев или ще бъдат прегледани в този си тип ", добави той.

По думите му, ЦИК ще извърши закона подобен, какъвто е, защото на нас е предоставено като правоприлагащ орган по подготовката на изборите.

" Все още не може да се каже какви ще бъдат машините за гласоподаване и по кое време ще бъдат доставени у нас. За какъв брой време ще дойдат в България е въпрос, който зависи от участниците в публичната поръчка. Има разнообразни периоди според от типа на машината, времето за произвеждане и така нататък При всички случаи, колкото по-рано бъде оповестена публичната поръчка, ще бъде толкоз по-добре ", сподели още говорителят на ЦИК. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР