Въпросът с изпращането на оръжие в Украйна е въпрос, който

...
Въпросът с изпращането на оръжие в Украйна е въпрос, който
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Русия не спазва договорите

Въпросът с изпращането на оръжие в Украйна е въпрос, който би трябвало да се реши от българския парламент. Въпросът вътре в ръководещата коалиция е ясно, че има друга позиция на една от партиите, само че това не би следвало да е решаващо за съществуването на тази коалиция. Ние имаме управническа стратегия, която бележи пътя, по който би трябвало да вървим и правилата, и политиките, по които ние би трябвало да работим. Това съобщи пред публицисти заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

„ Ситуацията е изключителна. Както виждаме Руската федерация, като се изключи че не признава интернационалните контракти, свързани с човешки права, с териториална целокупност и суверенитет на други страни, се вижда, че тя няма почит и не почита, и не извършва и договорите, които са търговски контракти. В това число България е обект на комерсиална експанзия, тъй като да се нарушава един контракт по подобен метод, изключително когато България е постоянен длъжник, за последните повече от 15-20 години мисля не се е случвало нито един път ние да не си платим авансово за доставка на газ към същия този снабдител Газпром. Дори и във времена, в които на нас са ни спирани доставките от същия този снабдител – имам предвид зимата на 2009 година Явно е, че Руската федерация пробва да въздейства с този свои експорт на гориво, с газа, се пробва да въздействие върху политическата обстановка в България “, сподели той.

Сандов уточни, че има вяра, че ще се прояви зрялост в управническата коалиция, в българския парламент за това " ние да не се поддадем на шантаж, да не се поддадем на рекет и да търсим общо европейско решение. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР