Въпросът не е в това защо един министър си отива,

...
Въпросът не е в това защо един министър си отива,
Коментари Харесай

Петър Москов: Не защо един министър си тръгва, въпросът е защо бива назначаван

Въпросът не е в това за какво един министър си отива, а за какво е назначен. Няма държавна политика в опазването на здравето. Правят се промени, само че липсва база. Това съобщи по Българска национална телевизия доктор Петър Москов, някогашен министър на опазването на здравето.

По думите му Спешната помощ е в разпад. Паразитна част от системата е и доболничната профилирана помощ, счита той. Оттам препращат към идващия по направление.

Петър Москов даде за образец Австрия, където броят на лечебните заведения е същият като този в София, само че не се оплаквали от системата.

Право на министъра е да назначи или уволници шеф на болница, разяснява Москов във връзка на абсурда министър Хинков - Пирогов. Големите държавни лечебни заведения са сложени под напън, те има единствено задължения, разяснява той.

Бившият здравен министър приветства концепцията за придобиване на хеликоптери за Спешна здравна помощ. Той обаче е безапелационен, че това не би трябвало да става за сметка на другите подразделения в бранша.

По думите му, страната прави нищо в публичните браншове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР