Въпросът е не кога ще влезем, а кога ще успеем

...
Въпросът е не кога ще влезем, а кога ще успеем
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев обясни нещо много важно за въвеждането на еврото, което касае всички българи

Въпросът е не по кое време ще влезем, а по кое време ще успеем да излезем от „ чакалнята “ на еврозоната. Това сподели икономистът проф. Боян Дуранкев, съобщи организация " Фокус ".
По думите му юли 2021 година е най-оптимистичният период за приемането ни в тима на единната валута, само че има доста ясни и неразбираеми критерии, които могат да спънат България по пътя й.

„ Това от 2018г., което беше признато като неразписно изискване е условието за по едно и също време включване в рамковия съюз. В момента продължава мониторинга на нашата банкова система, нямаме особени за в този момент терзания. 2019г.-2020г. евентуално болшинството от българските банки ще прескочат и този критерии, наблягам болшинството. Не е правилно, както беше казано от най-високо ниво, че в еврозоната и чакалнята няма фалиране на банки. Напротив, има го, само че ние би трябвало да разгадаем някои базисни проблеми с върховенството на закона и финансовия контрол, и най към този момент с това, по какъв метод банките печелят с такси или с вложения “, разясни той.

Проф. Боян Дуранкев разяснява още, че излизането ни от чакалнята на еврозоната ще зависи и от редица фактори на изменящата се Европа. Всяко излизане от Общността, без значение, че Англия не е член на еврозоната, значи скъсване на икономическите връзки, а това води до рецесия в централноевропейските страни, което ще удари и страните от Източна Европа. България би трябвало да има авариен вид при положение на икономическа рецесия в европейската общественост, сподели още икономистът.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР