Въпросът дали трябва да се употребяват антибиотици при грип предизвиква

...
Въпросът дали трябва да се употребяват антибиотици при грип предизвиква
Коментари Харесай

Антибиотици и грип: Необходимост и рискове от лечението

Въпросът дали би трябвало да се използват антибиотици при грип провокира обилни диспути в региона на опазването на здравето. Грипът, прочут още като инфлуенца , е вирусно заболяване , което постоянно визира горните дихателни пътища и може да докара до съществени затруднения. 

Грипът: Вирус или бактериална зараза?

Грипът е вирусно заболяване, породено от инфлуенца вирусите вид A, B или C. Антибиотиците обаче са предопределени за битка с бактерии , а не с вируси. Това е значима разлика, която постоянно не се схваща ясно от пациентите. Поради тази причина, при грип, който е вирусен по темперамент, използването на антибиотици освен че не оказва помощ, само че може и да докара до нежелани странични резултати и риск от устойчивост на бактериите.

Необходимостта от здравна помощ

Въпреки това, в избрани обстановки грипът може да докара до вторични бактериални инфекции, които изискват лекуване с антибиотици . Усложнения като бактериална пневмония или синузит могат да се развият след грип и да изискат здравна интервенция. В случай на мощни и продължителни признаци, както и при положение на увеличение на температурата и затруднено дишане, е належащо да се потърси консултация с доктор.

Защо да се заобикаля използването на антибиотици при грип?

Употребата на антибиотици без съображение може да има съществени последствия за здравето. Тя може да способства за развиването на устойчивост към антибиотици , като бактериите стават устойчиви към тях и лекуването става по-трудно. Освен това, непотребната приложимост на антибиотици може да провокира нежелани странични резултати и да дестабилизира салдото на бактериалната флора на тялото .

Съвети за лекуване на грипа :

Почивка и хидратация : Подходящата отмора и задоволително количество течности са от главно значение при лекуването на грип.

Симптоматично лекуване : Употребата на медикаменти за болежка и температура, както и средства за облекчение на признаците, може да усъвършенства положението на пациента.

Консултация с доктор : В случай на възходящи признаци или подозрения за бактериални затруднения, е значимо да се съветва с доктор за уместно лекуване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР