Въпросът дали една връзка може да оцелее без секс е

...
Въпросът дали една връзка може да оцелее без секс е
Коментари Харесай

Любов без секс: Може ли връзката да оцелее?

Въпросът дали една връзка може да оцелее без секс е много комплициран и зависи от доста фактори. Някои хора имат вяра, че сексът е ключът към здрава и щастлива връзка, до момента в който други са на мнение, че връзката може да бъде сполучлива и без него.

Първо е значимо да определим какво значи " оцеляване на връзката ". За някои хора това може да значи продължителността ѝ, до момента в който за други да бъде качеството на връзката и удовлетворението на сътрудниците.

В реалност сексът е значим детайл от здравите връзки, тъй като той може да способства за удовлетворението на сътрудниците, както и да укрепи връзката им. Това се дължи на обстоятелството, че сексът подкрепя по-доброто физическо и прочувствено здраве на индивида, което пък води до по-добра връзка.

Въпреки това, доста хора съумяват да имат сполучливи връзки без секс. Това може да се дължи на фактори като личностните характерности на сътрудниците, както и техните полезности и визии за живота.

Във връзки, където сътрудниците са по-романтични и не търсят физическа фамилиарност, те могат да реализират сполучлива връзка без секс. За тях е значимо да има ясно и намерено другарство, с което да се реализира взаимно задоволство. Проблемът се появява, когато има разминаване. Единият желае да прави, а другият не. В този случай връзката няма по какъв начин да оцелее без секс, тъй като е доста евентуално да се стигне до напрежение, кавги или даже невярност.

В последна сметка, няма един верен отговор на въпроса дали една връзка може да оцелее без секс. Всичко зависи от потребностите, желанията и полезностите на сътрудниците. Ако те могат да се схванат и да намерят общ език, връзката им може да бъде сполучлива.

Освен това, има и други фактори, които могат да повлияят на опцията за оцеляване на връзката без секс. Един от тях е възрастта на сътрудниците. Младите хора постоянно са по-активни полово и може да смятат, че сексът е значима част от връзката им. От друга страна по-възрастните сътрудници, които към този момент са претърпели разнообразни стадии на живота си, е евентуално да не са толкоз подвластни от секса за сполучливата им връзка.

Друг фактор, който може да играе роля за това дали връзката може да оцелее без секс, е времето, което сътрудниците прекарват дружно. Ако двамата имат общи ползи и занимания, те могат да намерят други способи с цел да се свързват и да укрепват връзката си, с изключение на посредством физическа фамилиарност. Например да вървят на разнообразни културни събития дружно, да пътуват, да се занимават със спорт или да вземат участие в доброволчески действия.

Важно е да се подчертае, че връзката без секс не е за всеки. За доста хора физическата фамилиарност е значима част от хубавичко връзка и те може да се усещат недоволни и ядосани, в случай че не получат това, което търсят. В случай, че сътрудниците могат да се схванат и да реализират взаимно единодушие по отношение на това какво е значимо за тях във връзката, те могат да имат сполучлива връзка, даже сексът да не участва в нея. Не забравяйте, че преди всичко е най-важно сред двамата влюбени да има взаимно почитание, доверие, схващане и поддръжка.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР