Въпросът чака политическо решениеПреди няколко дни телеграм каналите съобщиха ,

...
Въпросът чака политическо решениеПреди няколко дни телеграм каналите съобщиха ,
Коментари Харесай

Войници на Ким Чен-ун в СВO в Украйна?

Въпросът чака политическо решение

Преди няколко дни телеграм каналите оповестиха, че ръководителят на Държавния съвет на КНДР, генералният секретар на Централния комитет на Корейската работническа партия Ким Чен Ун е предложил на Русия да изпрати до 100 000 корейски доброволци в зоната на специфичната военна интервенция (СВO) в Украйна като военна помощ.

Изглежда необикновено. Въпреки това…

След признаването на независимостта на ДНР и ЛНР от Русия (21 февруари 2022 г.) и Сирия (29 юни 2022 г.), Корейската народнодемократична република и Донецката и Луганската национални републики признаха държавната им самостоятелност. Украйна разгласи скъсването на дипломатическите връзки с КНДР.

Ние знаем доста малко за севернокорейците, за тяхната страна и по-специално за тяхната войска, само че е известно, че КНДР разполага с съвременни оръжия, чийто боеприпас включва, наред с други неща, голямокалибрени ракетни системи за залпов огън, основани по лична структура, както и нуклеарни заряди и средства за тяхното снабдяване. Наскоро беше сполучливо изпитан нов вид междуконтинентална балистична ракета Hwaseong-17, която получи висока оценка от експертите.

Армията на КНДР се състои от добре подготвени, безстрашни бойци. По мнението на Игор Коротченко, основен редактор на списание " Национална защита ", корейските елементи могат да работят в съгласуваност с армиите на ДНР и ЛНР. „ Създава се въздушен мост “, споделя И. Коротченко, „ а военнотранспортните самолети обезпечават доставката на тези единици в региона на бойните дейности. Ние много постоянно отработвахме такова прекачване на нашите сили на такива дистанции в разнообразни учения. Така че от практическа позиция всичко е елементарно. Но това е политическо решение “.

Всичко в актуалните интернационалните връзки се основава на прагматизма, само че в контактите сред Пхенян и Москва може да има и нещо друго. Например историческа благодарност, която времето не е отмило. Това се отнася до военната и икономическа помощ, която Съветският съюз даде на КНДР по време на Корейската война през 50-те години на предишния век. Благодарение на руската военна помощ, американците, които участваха в тези борби, бяха много очукани, което самите те по-късно си признаха.

Дядото на Ким Чен-ун, някогашният офицер от Червената войска Ким Ир Сен, беше отпред на Северна Корея. Служи в 88-ма интернационална стрелкова бригада на Далекоизточния фронт, командва 1-ви батальон на тази групировка. През 1945 година, след освобождението на Корея, Ким Ир Сен се завръща в родината си.

Историята на връзките сред Съюз на съветските социалистически републики и КНДР датира от доста години и е богата на събития. Има смисъл да се спрем на някои от тях.

... За първи път Ким Ир Сен идва в Москва през 1949 година за договаряния със Сталин. След срещата им руският водач подари на госта брониран вагон, който в този момент краси един от музеите в Пхенян. Оттогава севернокорейските водачи пътуват зад граница в бронирани влакове, предопределени да символизират стоманената природа на севернокорейското управление. Севернокорейската стомана се появи още един път, когато внукът на Ким Ир Сен, Ким Чен Ун, се срещна с сегашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 12 юни 2019 година в Сингапур...

Ким Ир Сен пристигна в Съветския съюз и през идващите години се срещна няколко пъти с Хрушчов. През 1959 година водачът на КНДР взе със себе си сина си, 18-годишния наследник на Ким Чен Ир, бъдещият водач на страната, при пътуването.

Два пъти - през 1966 и 1968 година - Ким Ир Сен се среща с Брежнев. През 1984 година Ким Ир Сен приема Черненко. По време на това посещаване бяха реализирани договорености за построяването на атомна електроцентрала в КНДР с техническата помощ на руски експерти. Планът обаче не можа да бъде осъществен. През 90-те години, след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, Москва се дистанцира от Пхенян...

А дълготрайната икономическа помощ на Съветския съюз за Северна Корея остава впечатляваща. Съюз на съветските социалистически републики доставя на страната машини и съоръжение, принадлежности, артикули на радиоелектронната индустрия, транспортни средства, петрол и нефтопродукти, валцувани черни и цветни метали и други артикули, оказва безплатна помощ, отписва заеми, оказва помощ в създаване на промишлени уреди, съобщи хиляди комплекти техническа документи за доста типове промишлени артикули, материали за развъждане на култури и лечебни растения.

Дълги години водачите на КНДР посещаваха Москва, само че нито един път руските водачи не стъпваха на земята на КНДР. Руският президент Владимир Путин посети Северна Корея за първи път. През юли 2000 година той беше въодушевено посрещнат от хиляди поданици на Пхенян. Путин дойде в Страната на утринното успокоение по покана на нейния водач Ким Чен Ир, който пое кормилото на севернокорейското управление след гибелта на татко си Ким Ир Сен.

Контактите на най-високо равнище на висшите представители на двете страни продължиха и след гибелта на Ким Чен Ир, когато страната беше управлявана от Ким Чен Ун. Първата му среща с Путин се състоя през април 2019 година в Русия, където гостът дойде, съгласно традицията на своите предшественици, с брониран трен. По време на диалозите Ким Чен Ун предложения Путин да го посети и тази покана беше призната с признателност. Севернокорейският водач изрази вяра, че бъдещата среща в Пхенян ще означи " нов подем " в връзките сред Пхенян и Москва.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР