Въпрос за ниско прелитащи самолети край Елена към военния министър

...
Въпрос за ниско прелитащи самолети край Елена към военния министър
Коментари Харесай

Тагарев: Самолетите край Елена са за наши учения , спазени са правилата

Въпрос за ниско прелитащи самолети край Елена към военния министър Тодор Тагарев даде мотив на " Възраждане " да изискат повече средства за образование на българските водачи от военновъздушните сили.

Министърът съобщи, че сред 26 юни и 14 юли екип от военно формирование " Безмер " е изпълнявал планови подготвителни полети, пътната линия е била на километър южно от последните жилищни постройки на Елена. Целта е била рационализиране подготовката на екипажите.

Полетите са осъществени през деня, при елементарни метеорологични условия, без въоръжение и на височина над 1000 м. Тагарев изясни, че такива полети не се извършват редовно, а нормално през 2-3 месеца. Полетите не са свързани с присъединяване в обучение на полигони от другата страна на Стара планина, акцентира той.

За полетите в посочения интервал няма нарушение режима на полета, заложените ограничавания във височината и близостта до обитаемо място, счита министър Тагарев. Вече са извършени спомагателни инструктажи за осъществяването на полети на дребна и междинна височина, при опция те ще бъдат по-отдалечени от обитаемоте места.

Николай Дренчев от " Възраждане "  иронизира, че подготовката се води интензивно дотам, че безпокои хората в обитаемоте места, по които минават маршрутите на водачите.

" Това е добре, влошената среда за сигурност изостря чувствителността на популацията във връзка с всевъзможни военни дейности и придвижване на военна техника от всякакво естество - съюзна или да се продаде на Източния фронт ", съобщи депутатът.

Според него в предходни времена е имало повече подготовка и нямало потребност водачите да се образоват единствено по един единствен маршрут по този начин, че популацията да забележи и да му е неприятно непрекъснатото прехвръкване на самолети. Той изрази вяра за повече пари за авиация, тъй че да се разработят и други направления за подготовка на водачи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР