Въпрос на време е новият собственик на VMware - Broadcom,

...
Въпрос на време е новият собственик на VMware - Broadcom,
Коментари Харесай

Акционер в собственика на Vivacom купува ключов бизнес на VMware за близо $4 млрд.

Въпрос на време е новият притежател на VMware - Broadcom, да продаде на капиталовия фонд KKR софтуерния бизнес на компания за крайни клиенти. Сумата по договорката се чака да бъде към 3,8 милиарда $, оповестява The Register.

След като закупи водача във виртуализацията за 61 милиарда $, новият покупател стартира съкращения и съществени стратегически промени. В резултат VMware насочи напъните си към хибридните " облачни " решения, а комерсиалният модел са концентрира върху пакетни покупко-продажби.
 Съкращават (ли) стотици в българския офис на VMware
Съкращават (ли) стотици в българския офис на VMware

Отпада и огромна част от обществения пакет

В същото време, End-user Compute (EUC) подразделението, което в този момент е " на тезгяха " предлага решения за отдалечен достъп до системи и приложения без да зависи от " облачната " инфраструктура. Затова и не е изненадващо, че Broadcom извършиха поръчката си още от предходната година и продадоха този си бизнес.

Неговите клиенти включват държавни служби и структури от мощно контролирани сфери и приходите са към 1 милиарда $ годишно.

Това са и организации, с които Broadcom щеше да се наложи да води тежки договаряния поради новия си основан на пакети лицензен модел. Той изисква заплащане и на програмен продукт, който не се употребява от дадената организация, като към този момент има случаи, в които разноските са скочили десетки пъти, отбелязва The Register. За EUC клиентите, които имат от ден на ден други възможности като AWS, това е недопустимо.

Новият покупател KKR е прочут у нас като притежател на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 3 " и акционер в притежаващата Vivacom United Group. Американският фонд, обаче, има и други придобивки в софтуерната сфера - Barracuda Networks, Cloudera и BMC, които оферират решения за бизнеса в разнообразни сфери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР