Въпрос на време е да се стигне до източникът, разпространил

...
Въпрос на време е да се стигне до източникът, разпространил
Коментари Харесай

Лаици са разпространили записите с Борисов. Оставили са дигитални следи

Въпрос на време е да се стигне до източникът, популяризирал записите с гласа на премиера Бойко Борисов. Подателят на последните скандални файлове е оставил следи.
Това обявиха пред bTV специалисти по киберсигурност, които считат, че става въпрос за лаици.

ФрогНюз напомня, че доскоро повече от седмица в пространството се появиха записи, за които се твърди, че са с присъединяване на премиера. В тях мъж с гласа на Борисов употребява вулгарни квалификации по адрес на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева.

Преди два дни пък се появи нов запис, на който се твърди, че министър председателят приказва с предприемачът Валентин Златев, както и със собствен доближен човек. Премиерът му дава указания по какъв начин да се държи пред медиите, по какъв начин би трябвало да се подиграват на президента Румен Радев - " да наподобява комичен ". Още първоначално, когато абсурдът набираше мощност, от ръководещата партия дефинираха записите като подправени. Дали това е по този начин, е обект на експертиза.

Днес специалистите удостоверяват, че последният имейл е пратен от платформата " Гориламейл ", за подателят да скрие самоличността си. Сайтът генерира компютърно основан адрес, който се заличава след несъмнено време. Подателят обаче е оставил и следи, а анонимният мейл води до домашна мрежа в Гърция - нещо, което съгласно експертите приказва за белег на аматьорство.

" Този някой, където е оставил диря, че се е свързвал - може да е през ТОР или VPN. Те оставят проследявам, защото това е един тунел, който се построява от точка до точка, значи може да се наблюдава кой е първоизточникът. Човек с малко по-сериозни знания в никакъв случай не би оставил толкоз доста следи, колкото са оставени в този мейл”, разяснява Мирослав Стефанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР