Въпреки зимните реалности и смутното време, винаги има време и

...
Въпреки зимните реалности и смутното време, винаги има време и
Коментари Харесай

„Любовна история“ за Деня на влюбените в Операта

Въпреки зимните действителности и смутното време, постоянно има време и пространство за положителни намерения и случвания. В навечерието на Деня на влюбените, виното и устрема към красиви връзки и реципрочност – на 13 февруари, понеделник, от 19 часа в залата на Бургаската опера, за своите правилни фенове Държавна опера – Бургас е подготвила удивителен концерт, под надпис „ Любовна история “. Със своето артистично наличие, персонален сексапил и професионализъм на сцената на Бургаската опера ще блестят солистите: мецосопраното Йоана Кадийска и тенорът Яни Николов.

Празничната концертна демонстрация в понеделник ще бъде под диригентската палка на маестро Деян Павлов, който с триумф дирижира различен трогателен план на Държавна опера – Бургас – „ Приказка за двама “, с Еделина Кънева и Орлин Горанов, който мина триумфално по разнообразни подиуми в България, след което бе зад диригентския пулт на „ Пиацола – последният концерт “, със солист изключителният млад бандонеонист Стоян Караиванов, както и на комичната опера „ Хубавата Елена “ /която ще дирижира на и на 17 февруари т. год. в залата на Операта/, в театър ще вземат участие и Йоана Кадийска и Яни Николов – като Хубавата Елена и Парис./

На 13 февруари, водени от маестро Павлов, солистите и оркестровият състав на Държавна опера — Бургас, с концертмайстор Христо Белчев, ще изградят естетичния образ на вълнуващия концертен театър „ Любовна история “. Гостите на събитието ще бъдат пренесени в сантименталните години на най-обичаните френски филми, носещи изтънчено отношение към " нещата от живота " и взаимоотношенията сред мъж и жена, такива, каквито съвсем не съществуват в актуалните прагматични действителности.

Харизматичните млади солисти на Бургаската опера – носителката на Първа премия от Първия народен конкурс с интернационално присъединяване „ Стоян Попов “ 2022 година – гр. Бургас – Йоана Кадийска и Яни Николов, с сполучливи изяви в редица функции и концертни спектакли, ще завладеят публиката с красиво-емоционалната мелодичност и мелодика на френския език, който неслучайно е коронован като " езика на любовта ". Те ще изваят музикално-словесна хубост, която ще се впечата в прочувствената памет на съпреживелите посланията на " Любовна история ".

В концертната стратегия ще прозвуча музика от филмите, останали в съкровищницата на класическото френско кино: „ Мулен Руж ”, „ Фантомас ”, „ Шатовалон ”, „ Любовна история ”, „ Един мъж и една жена ”, „ Бегълците ”, „ Крилце или кълка ”, „ Техеран 1943 ”, „ Мания за великолепие ”, Вратите на нощта ”, „ Шербургските чадъри ”, „ Полицаят от Сен Тропе ”, „ Париж продължава да пее ”, „ Играчката ”, „ Бащите ”, „ Чукай на дърво ”, „ Високият рус мъж с черната обувка ” на френските композитори М. Льогран, В. Косма, Ф. Ле, М. Ман, К. Сен-Санс, Ж. Орик, Ж. Косма, М. Полнарев, Г. Гарваренц, Ш. Азнавур, М. Моннó, Р. Льофевр.

Флуидите на любовта, красивата музика, изисканото светоусещане и усещане на действителността, както и досегът с обичани мелодии, придобили международна известност, ще са обезпечени в залата на Операта в понеделник вечерта. Споделеното чувство за тържественост ще бъде осезателно за всички – и реализатори, и аудитория. В концертния театър ще се редуват носталгични настроения и възторжени положения на духа, каквито съпътстват присъщите метаморфози на любовта – бленувана, отричана, чакана, мечтана, насъщна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР