Въпреки заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяването на

...
Въпреки заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяването на
Коментари Харесай

Шествието „Безсмъртен полк“ тръгна към Паметника на Съветската армия, посрещна ги контрапротест

Въпреки заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова за прекратяването на шествието „ Безсмъртен полк “, уредници и участници се събраха на сборния пункт на пл. " Св. Ал. Невски " с желание да проведат плануваното от тях мероприятие, осведоми Българска телеграфна агенция.

Петър Пандурски, заместник-председател на Съюз на ветераните от войните, съобщи пред публицисти, че няма да затварят улици, а участниците в шествието ще се движат единствено по тротоарите.

Шествието потегли от площада пред храм-паметника " Св. Александър Невски " към Паметника на Съветската войска. Участниците минаха по бул. " Цар Освободител " и се движиха наедно с колите.

Те бяха посрещнати на Паметника на Съветската войска от проява на хора, които носят български флагове и плакати " Искаме български монумент ". Стигна се до замяна на обидни квалификации.

Полицаи в жива верига разделиха двете групи. Пред паметника пристигна и съветският дипломат Елеонора Митрофанова.

" Искаме една голяма неправда да бъде поправена. В центъра на столицата ни е редно да има огромен, хубав, възпитаващ в добродетели и показващ историята ни монумент. Този монумент би трябвало да носи положителен заряд, да разсънва възприятие на горделивост и да бъде признат от всички жители, без значение от политическите им възгледи. Вярваме, че по този начин разделянето в обществото ни ще намалее и ще можем да гледаме напред, към бъдеще, в което можем умерено да се гордеем като българи и поданици на София ", споделят уредниците на контраакцията.

Младите мъже запяха " Шуми Марица ", когато шествието " Безсмъртен полк " дойде в региона на монумента. Рисунка на монумент с българското знаме бе залепена върху прясно възобновената плоча с надписа за признателните българи към руската войска, която беше счупена преди месеци.

По-рано през днешния ден от Столична община оповестиха, че провеждането на шествие „ Безсмъртен полк “ се приключва със заповед на кмета Йорданка Фандъкова. " Участниците в шествието декларират, че ще употребяват съветски и руски флагове, които в актуалната конюнктура могат да се поясняват като знаци на поддръжка за войната на Русия против Украйна ", показват още от Столична община.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР