Въпреки забраната за продажба и закупуване на райски газ, разпространението

...
Въпреки забраната за продажба и закупуване на райски газ, разпространението
Коментари Харесай

Разпространението на райски газ продължава, въпреки забраната

Въпреки възбраната за продажба и закупуване на божествен газ, разпространяването му към момента продължава. Екип на NOVA е направил инспекция, с цел да покаже какъв брой елементарно можем да се сдобием с диазотен оксид.
Лицето, продаващо балоните, изяснява, че няма проблем да си закупим балон с божествен газ, въпреки и да го продават нелегално.
Контролът по продажбата и инспекция на нощните заведения се прави от няколко институции - Регионалната здравна ревизия, представители на Министерство на здравеопазването и чиновници на Министерство на вътрешните работи. От август до 2022 година до ноември 2023 година са направени 1921 инспекции и са формирани шеста за нарушавания.
Освен в нощното заведение, в магазините също се продават флакони с божествен газ. Глобите за приложимост започват от 300 до 500 лева. 
Стана ясно, че контролните органи усложнение при осъществяване на отговорностите си. В известие на министерството се изяснява, че главните компликации за ефикасното използване на глобите са свързани с изключенията на хранително-вкусовата индустрия.
От БАБХ също правят инспекции, взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи. Но нямат право да упражняват надзор.
Оказва се, че с изключение на да си купим в нощно заведение и в магазина, божествен газ можем и да поръчаме онлайн, затова да бъде доставен до адрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР