Въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват

...
Въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват
Коментари Харесай

Въпреки забраната - джипове към Седемте рилски езера

Въпреки възбраната на екоминистъра на Седемте рилски езера още веднъж транспортират туристи с джипове, алармираха наши фенове.

При качването на лифта Пионерска - Рилски езера туристите даже са спирани от хора, които им оферират транспорт с джип до езерата против 15 лева

На долната станция на лифта е претъпкано с туристи, възмущават се още планинарите.

Припомняме ви, че със заповед на министъра на околната среда и водите от 13.08. се не разрешава нерегламентираното транспортиране на туристи до езерата с джипове. Контрол върху това дали джиповете не престават да се движат или не ще реализират чиновниците на парк " Рила ", както и от РИОСВ-София.

" От през днешния ден офроуд Седемте рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте рилски езера се затваря. Хората от този въжен превоз нагоре вървят пешком. Те идват да се любуват на природата, ние би трябвало да пазим природата за идните генерации. До тук може да дойдат с въжен превоз. За изключителни случай, коли за спешна помощ, неща, които са ясни, може да се употребява този сервизен път, тъй като това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си въжен превоз, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа ", разяснява тогава решението си министър Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР