Въпреки забраната днес отново стотици протестиращи се събраха в центъра

...
Въпреки забраната днес отново стотици протестиращи се събраха в центъра
Коментари Харесай

Демонстранти кръстосват Виена въпреки забраната

Въпреки възбраната през днешния ден още веднъж стотици протестиращи се събраха в центъра на Виена, с цел да стачкуват против ограниченията в Австрия за справяне с епидемията от новия ковид. Две огромни групи стачкуващи " се разхождаха " в центъра на австрийската столица, спирани от полицията за инспекции.

 Австрия разгласи цялостния с курорти Тирол за затворен регион Виж още

По данни на полицейски представител до 16.30 ч. (17.30 ч. българско време) е имало единствено един арестуван поради оказана опозиция при инспекция. Съставени са били обаче огромен брой актове за неспазване на разпоредбите за носене на маска и бранене на физическа отдалеченост.

Събралите се в ранния следобяд към 1000 души потеглиха по разнообразни направления в центъра на Виена с развети флагове и лозунги.

Впечатление направи много огромна група от Тирол. Под мотото " Тиролският орел лети, където си изиска " стачкуващите, пристигнали от тази провинция с рейс, стачкуват против влязлата в действие през вчерашния ден наредба за наложително показване на негативен PCR тест при излизане от провинция Тирол.

По непотвърдени от полицията данни измежду стачкуващите е видян и неведнъж осъжданият неонацист Готфрид Кюсел.

Опитът демонстрира, че в сходни прояви вземат участие и коренно настроени хора, разяснява цитираният полицейски представител.

Австрия излезе в понеделник от третата си карантина, въведена на 26 декември. Отвориха порти учебните заведения, магазините, козметичните салони и музеите. Посетителите на козметичните салони би трябвало да демонстрират негативен тест за новия ковид, изработен преди не повече от 48 часа. В магазините клиентите би трябвало да носят маски с висока степен на отбрана, а не елементарни платнени маски. Ресторантите и хотелите остават затворени и управляващите споделят, че това ще е най-малко до края на този месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР