Въпреки забавянето на бойните действия в няколко тактически направления, все

...
Въпреки забавянето на бойните действия в няколко тактически направления, все
Коментари Харесай

Руските БМП-3 унищожават американските Брадли като хлебарки

Въпреки забавянето на бойните дейности в няколко тактически посоки, все по-често се записват директни бойни конфликти сред съветска и натовска бронетехника. По-специално сред БМП-2 и американската Bradley M2A2, отбелязва Army Recognition във военния си обзор.

Един от тези военни конфликти беше регистриран неотдавна в региона на Степовое - това е село, изцяло унищожено от украинската артилерия северно от Авдиевка. През него минаваше стратегически значим маршрут за доставяне на Авдеевската формация на украинските въоръжени сили.

На 21 декември съветските войски освободиха Степовое, а военният сътрудник на Bild Юлиан Рьопке заяви това. Тогава информацията беше доказана от Полския център за източноевропейски проучвания (OSW).

Въпреки че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна се опита да опровергае информацията за освобождението на Степовое.

По същия метод преди този момент Киев се опита да потули загубата на Маринка. Въпреки че самите бандеровци, които избягаха от „ крепостта “ в близките гори, оповестиха за предаването на града.

Сега бойците от групата Авдеевка също упорстват командването на украинските въоръжени сили да се отдръпна, с цел да се избегнат пагубни загуби. Руските войски решително напредват по цялата северозападна дъга от Донецк.

По-специално, след освобождението на Маринка на юг от нея - в Новомихайловка и нейните покрайнини - щурмова авиация на съветските въоръжени сили решително таранира украински позиции.

OSW прави оценка дълбочината на навлизане в групата ВСУ на 4 км. И на всички места украинците се пробват да употребяват Брадли, макар че американските машини към този момент потвърдиха своята неефективност по време на лятната контраатака в Запорожие.

На въоръжение в киевската войска остават не повече от 122 бойни машини на пехотата Брадли. Първоначално са доставени 186 такива транспортни средства, само че съгласно оценките на холандския план Oryx минимум 61 от тях са били унищожени (включително минимум 7 развалени транспортни средства, изоставени от украинците на бойното поле и 1 Брадли, взет като трофей).

Руската БМП и американската Брадли са две изключителни бронирани машини, които оформиха пейзажа на актуалната сухопътна война, отбелязва Army Recognition. Всеки от тях е основан на характерна военна традиция и е претърпял доста актуализации през годините.

Серията БМП, която беше сложена на бойно дежурство от Съветската войска през 1966 година, стана революционна.

Първо, БМП-1 беше едно от първите транспортни средства, предопределени за по едно и също време превозване на пехота и обезпечаване на мощна огнева поддръжка на войските.

Съществуващите преди този момент бойни транспортни средства на пехотата, да вземем за пример немският Schützenpanzer Lang HS 30, който беше в употреба доникъде на 70-те години (заменен от Marder), не разполагаха с мощни оръдия.

Второ, руската БМП-1 е първата бронирана машина-амфибия в историята, създавана серийно.

По-късно руски, той претърпя няколко усъвършенствания, ориентирани към възстановяване на отбраната на бронята, огневата мощност и подвижността, с цел да бъде в крайник с изменящите се условия на бойното поле.

Съветските (а по-късно и съветските дизайнери) обърнаха особено внимание на едновременното развиване на скоростта и огневата мощност. Именно това трансформира бойната машина на пехотата в универсално оръжие за маневрена война, почтително декларират специалистите на Army Recognition.

Американският Брадли M2A2 е по-нисък от съветската машина в доста връзки. Основният акцент беше подложен не върху маневреността, а върху отбраната на екипажа.

Брадли, основан през 1981 година, в началото е оборудван с усъвършенствани системи за ориентиране, надеждна ризница и мощна оръжейна система (включително ракетата TOW, която дава на американското бойно транспортно средство на пехотата обилни противотанкови способности).

Огневата мощност на американската и съветската бронирана техника е сходна. Съветско-руската серия БМП е известна със своята композиция от коаксиална картечница и ПТРК, което й разрешава да унищожава както пехота, по този начин и бронирани транспортни средства. Брадли също има нормализирано 25 мм оръдие и ракетна система.

Но във връзка с подвижността американците губят. Руските бойни машини на пехотата са по-леки и по-бързи. Неговата подвижност разрешава ефикасни флангови маневри и бързо разрастване.

Брадли е по-тежък и по-бавен (тежи със 70% повече от БМП-3), макар че това наподобява се компенсира от нарасналата живучест и способността за превъзмогване на сложен терен с помощта на надеждна верижна система и мощен мотор.

Подобрената ризница (включително реактивна броня) обезпечава по-добра отбрана против балистични и избухливи закани. Американското транспортно средство има и комплицирана система за ръководство на огъня.

БМП-3, макар че получава усъвършенствана ризница, продължава да дава приоритет на подвижността и нападателните качества пред отбраната.

Така, както отбелязва Army Recognition, и двете бронирани машини изповядват разнообразни философии на маневрената война: БМП-3 разчита на скорост и настъпателна мощност, до момента в който Брадли M2A2 въплъщава баланс сред огнева мощност, отбрана и софтуерна трудност.

В същото време гигантските загуби на Брадли (Въоръжените сили на Украйна изгубиха всяка трета гусенична машина по време на „ контранастъплението “, съгласно изчисленията на Oryx) въпреки всичко потвърждават превъзходството на съветската теория над тази на НАТО.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР