Въпреки всички усилия на инженерите и дизайнерите на пътнически самолети,

...
Въпреки всички усилия на инженерите и дизайнерите на пътнически самолети,
Коментари Харесай

Най-популярните митове за самолетите

Въпреки всички старания на инженерите и дизайнерите на пътнически самолети, полетите даже на най-удобните и скъпи места не престават да бъдат тестване както за здравето, по този начин и за човешката душeвност. Затова не е изненадващо, че доста се приказва за пътуването със аероплан.

Да забележим най-популярните легенди за полет със аероплан:

Врата, инцидентно отворена по време на полет, съставлява смъртна заплаха.

Всъщност това е правилно. Отворената врата ще докара до понижаване на налягането в кабината, с всички произлизащи от това последици. Но херметически затворената врата, може да се отвори по време на полет единствено от Супермен. Ето за какво, в случай че някой от несъответстващите пасажери ненадейно се опита да отвори вратата, останалите няма защо да се тормозят. Единствените последствия от този малоумен опит ще бъдат шумът и суетата, свързани с усмиряването на запалянкото.

Пътниците могат да бъдат „ засмукани “ зад борда даже и през най-малката междина в тялото на самолета.

За бърза декомпресия, която може да бъде последвана от доста заличаване на корпуса на самолета, би трябвало да се взриви бомба в кабината или да има открит огън. Малките дупки могат да причинят мудна декомпресия и екипажът е кадърен да  предприеме нужните ограничения, с цел да избави самолета и пасажерите.

Действието на алкохола е по-бързо на огромна височина.

Екипът на американскато научно и известно шоу „ Разбивачи на легенди ” особено сътвори „ опит “, с цел да получи данни, както се споделя, „ от първа ръка “. Както се очакваше, равнището на алкохол в кръвта при пиянство на земята и в облаците беше едно и също. Но в изискванията на лека хипоксия, която визира човек, летящ със аероплан, в действителност може да се напие по-бързо. Понякога хората, които не са привикнали да летят, могат да почувстват нещо като неприятно замайване, даже и да не са пили алкохолни питиета.

Съдържанието на тоалетните се изхвърля непосредствено във въздуха.

Това е цялостна небивалица. Съвременните самолети почистват въздушните тоалетни единствено на земята.

Ако пуснете водата, до момента в който седите в тоалетната, можете да се залепите за нея.

Това също е небивалица. Дори доста пълен човек не е в положение да сътвори толкоз плътна тапа с тялото си, че да възникне нужната разлика в налягането. Вярно е, че това изрично не се предлага, само по хигиенични аргументи. Пръските, които неизбежно попадат върху повърхността на тялото, може да навредят на чувствителни хора.

Циркулацията на въздуха в херметична кабина води до разпространяване на инфекциозни болести.

Кабината на самолета, несъмнено, е надеждно запечатана. Но въпреки всичко самолетът не е подводница и въздухът в него непрекъснато се опреснява. Преди да влезе в нов цикъл, въздухът би трябвало да се прекара през цяла филтърна система. Производителите на самолети настояват, че тези филтри могат да обезвреждат до 99% от бактериите във въздуха. За страдание, заболяванията се предизвикват освен от бактерии, само че и от вируси, които елементарно минават през всевъзможни филтри. В допълнение, патогените могат да бъдат ситуирани на всяка повърхнина, като седалки, маси, стени и така нататък Невъзможно е да се извърши цялостна стерилизация на кабината след всеки полет. Накратко казано, затвореното пространство на кабината, претъпкано с най-различни хора – надалеч не е спа курорт.

Предпазният колан може да попречи на оцеляване при злополука.

Разбира се, има минимална възможност човек да не може да се отърве от колана, с цел да напусне бързо самолета. Но в това време вероятността човек да остане жив точно с помощта на колана е несравнимо по-голяма. Дизайнът на това защитно съоръжение непрестанно се усъвършенства и се организират доста проби, потвърждаващи неговата успеваемост, тъй че пренебрегването на защитния колан в аероплан е чиста полуда.

Пилотите могат да понижат наличието на О2 в кабината, с цел да създадат пасажерите сънливи.

Всички водачи, на които беше заложен сходен въпрос дружно, нарекоха тази концепция цялостна нелепост.

Кислородните маски са бутафорни аксесоари, предопределени да предотвратят паник офанзиви.

Това не е правилно. Всъщност, незабавно щом пред лицето ви се появи кислородна маска, би трябвало неотложно да я сложите без съмнение. Кислородният апетит се развива доста бързо и води до мощно закъснение на всички реакции. Ето за какво, в случай че разглеждате маската, с цел да разберете целесъобразността на нейната приложимост, можете да загубите скъпо време.

Оцеляването след самолетна злополука е на практика невероятно.

Има разнообразни самолетни произшествия. Много постоянно се получават отчети за чудотворно избавление от безусловно безнадеждни обстановки, както и за съдбовен край когато, явно, нищо не предвещава покруса. Статистиката на Националния съвет за сигурност на превоза в Съединени американски щати твърди, че 95% от пасажерите са претърпели произшествия по време на пътнически полети от 1983 година до 2000 година Бих желала да допускам в това. В последна сметка, както сподели министър председателят на Англия Бенджамин Дизраели, има „ неистина, очевидна неистина и статистика “.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР