Въпреки всички съмнения около имуществото на жената, с която живее

...
Въпреки всички съмнения около имуществото на жената, с която живее
Коментари Харесай

Иван Гешев упорито отказва да осветли имуществото на жената до себе си

Въпреки всички подозрения към имуществото на дамата, с която живее бъдещият основен прокурор Иван Гешев, той се е възползвал от законовото право да скрие какво има тя даже и от декларацията си пред Висшия правосъден съвет. Документът е измежду нужните за присъединяване на зам. основния прокурор Гешев в процедурата по желание на идващия основен прокурор, написа вестник Сега.

Декларацията на Гешев за спор на ползи е съвсем празна, въпреки че и от самата прокуратура потвърдиха за косвената връзка сред Гешев и основния очевидец по делото против някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Гешев е показал единствено банката, от която е взел заем за жилище. Всички данни за Детелина Ханчева са заличени от декларацията му. Става ясно само, че те са във фактическо общуване и затова той не желае тя да бъде осветена. Така за публиката остава прикрито какви парцели, влогове и участия във компании има дамата.

От празните редове в документа въпреки всичко се схваща, че тя има 6 парцела. Справка в Имотния указател сочи, че през 2014 година Ханчева е получила като подаяние 1/4 от аграрен парцел от 444 кв. м в Севлиево, както и половината от етаж от къща и гараж там. Тези парцели са й дарени от жена, която носи нейните презиме и фамилия - евентуално става дума за сестра й. Преди това тези парцели са дарени на двете от родителите им. През 2004 година двете сестри купуват аграрен парцел от 1105 кв. м в с. Кормянско. През 2005 година Ханчева получава като подаяние от 81-годишен тогава мъж по 2/3 от три ниви във Волуяк. Между 2014 и 2017 година тя се снабдява и с гараж, апартамент от 71 кв. м и идеални елементи от поземления парцел в столичната зона Б-17. Вписаният веществен интерес на договорката е за 102 183 лева Продавач е " Министерски съвет Консулт 2010 " ЕООД. Търговският указател демонстрира, че шеф на сдружението е Марио Кръковски, който е бил съучастник с предприемача Александър Ваклин, главен прокурорски очевидец по делото " Иванчева ". " От данните по преписката се открива, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата са в другарски връзки ", се сочи в прокурорското разпореждане, с което беше отказано Гешев да бъде разследван по сигнал на гражданското съдружие БОЕЦ.

Гешев има три парцела в София, получени като подаяние през 2007 година Единият е 1/3 от складови пространства от 46 кв. м, вторият - урегулиран аграрен парцел от 784 кв. м. Видът на третия не се чете в декларацията, излиза наяве единствено, че е от 89 кв. м. Тези парцели участват и в архивната му декларация от 2008 година Единствената разлика е, че вместо парцел от 89 кв. м има подобен от 104 кв. м - жилище от постройка в недодялан градеж във Волуяк. От справката в Имотния указател се вижда, че през 2012 година той е продал на двете си дъщери (едната тогава е на 4, а другата на 6 години) таванско помещение от 40 кв. м в с. Волуяк, получен преди този момент от родителите му по контракт за прехрана и гледане. Цената на договорката с девойките е 3650 лева, написа в декларацията на Гешев до Сметната палата.

От декларацията се вижда още, че Гешев не има свое транспортно средство. Тъй като информацията в тази част на документа е заличена, може да се допусна, че Ханчева има автомобил, както и че е трансферирала един.

Гешев има налични 17 000 лева с генезис " трудови приходи ". Влоговете му са два и са в български банки - от 12 717 лева и от 1613 лева, отново от трудови приходи. За нейните средства няма данни - нито какъв брой са, нито къде ги държи, нито с какъв генезис са. Той има 100 000 лева излишък от ипотечен заем и 8000 лева кредитна карта. Вижда се, че и тя има някакъв заем, само че не излиза наяве какъв.

Гешев има и влагане от 19 628 лева в повсеместен пенсионен фонд. Годишната му данъчна основа от трудови приходи е 91 928 лева

От декларацията се вижда още, че Ханчева има дялове в сдружения, само че приходите й са заличени. Тя е шеф и едноличен притежател на капитала в " Дейна Ди консулт " ЕООД, съучастник в " Отеа " ООД, демонстрира Търговският указател.

В прокурорското разпореждане се споделя още, че всеки може персонално и директно да се запознае с имотните заявления на Гешев, където са и парцелите на дамата, с която живее. От 18 юли обаче общественият указател с имуществените заявления на магистратите, поддържан от Инспектората към Висшия правосъден съвет, не работи. Няма и информация по кое време справките в него ще бъдат още веднъж вероятни.

От юридическата тапия на Гешев от Академията на Министерство на вътрешните работи, също оповестена от Висш съдебен съвет, се вижда, че той е издържал с отличен 6 държавните изпити. Стажа си е приключил с доста добър 5.

Представил е и здравно уверение, че не страда от психологично заболяване и няма взаимозависимост към психоактивни субстанции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР