Въпреки всички перипетии и затруднения, през втората четвърт на 2020

...
Въпреки всички перипетии и затруднения, през втората четвърт на 2020
Коментари Харесай

Пазарът на смартфони през третата четвърт на 2020 г. се размества

Въпреки всички премеждия и усложнения, през втората четвърт на 2020 година Huawei съумя да се изкатери на върха и да задмине Samsung по продажби на смарт телефони. Уви, водачеството на китайската компания не продължи дълго, написа news.bg.

Тази седмица Counterpoint Research, IDC и Canalys единомислещо оповестиха, че Samsung още веднъж е на първата позиция с малко над 80 милиона продадени устройства за последните три месеца.

Това остави Huawei на почетната втора позиция с 51.7 милиона продадени апарати, само че по-интересни са третото и четвъртото място.

 Пазарът на смарт телефони през третата четвърт на 2020 година се размества

Голямата вест там е, че третата позиция към този момент е владеене не на Apple, а на Xiaomi, откакто компанията означи растеж от 45% по отношение на същото тримесечие от 2019 година

Китайската марка е продала 47.1 милиона смарт телефони, което е с към четири милиона повече от броя на Apple.

Така компанията на Тим Кук към този момент владее едвам 12.4% от пазара, до момента в който Xiaomi, Huawei и Samsung държат респективно по 13.5%, 14.9% и 23% от пазарния дял при смарт телефоните.

 Пазарът на смарт телефони през третата четвърт на 2020 година се размества

Това е първият път, в който Xiaomi задминава Apple по продажби на телефони, като застоят при Apple се отдава най-много на закъснялото показване и излизане на тазгодишните модели iPhone.

Затова можем да чакаме, че в края на годината Apple може би още веднъж ще успее да се изкачи във водещата тройка, само че разликата в процентите сред Apple, Xiaomi и Huawei е прекомерно дребна, с цел да можем да създадем акуратна прогноза.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР