Въпреки външни фактори като висока инфлация и нестабилна политическа ситуация

...
Въпреки външни фактори като висока инфлация и нестабилна политическа ситуация
Коментари Харесай

В България компютърното зрение ще разпознава продуктите по рафтовете на магазините. Как работи това?

Въпреки външни фактори като висока инфлация и нестабилна политическа обстановка в района, ритейлът в България се развива, продажбите и конкуренцията порастват. Супермаркетите и хипермаркетите заемат все по-голям дял от пазара и се чака да продължат да уголемяват наличието си. През 2022 година приходите на всички огромни търговски вериги за хранителни артикули в България са се нараснали с 27% по отношение на 2021 година.

Мая Димитрова, управител бизнес развиване в, отбелязва, че това води до повишение на софтуерната трудност на ритейла в страната. FMCG компании стартират интензивно да вкарват нововъведения, с цел да предложат на клиентите по-добри услуги и по-широка гама от артикули. Според, 61% от ритейлърите влагат в изкуствен интелект и разбори, защото компютърното зрение в продажбите през днешния ден заема основна позиция измежду актуалните системи.
 Мая Димитрова, управител бизнес развиване в ИТ компанията IBA Bulgaria
Източник:

Мая Димитрова, управител бизнес развиване в ИТ компанията IBA Bulgaria

Компютърното зрение в ритейла е нова действителност

Базираното на компютърно зрение ИТ решение Goods Checker неотдавна е налично на българския пазар. Подходящо е за FMCG производители и дистрибутори, ритейлъри, мърчандайзинг организации, фармацевтични компании. Решението автоматизира всички стадии на мърчандайзинга: основаване и редактиране на планограми, анализиране на стоките по рафтовете на магазините, сравняване на оформлението с планограмите и генериране на подробни разбори. То оказва помощ на FMCG компании да усилят облагите, да подобрят качеството и скоростта на одитите на комерсиалните обекти, както и да следят работата на чиновниците.

Традиционно чиновниците прекарват доста време в ръчна инспекция на наличността на стоките по рафтовете и сходството на ревюто с планограмите. Компютърното зрение доста форсира този развой, идентифицирайки минусите с един взор. Goods Checker разпознава продуктите на рафта и мърчандайзерът може неотложно да поправя ревюто. Освен това всички данни за одита на обекта се изпращат на мениджъра, тъй че той да може да проучва нужните KPI в действително време. Освободеното време на чиновниците може да се употребява за осъществяване на други задания или за посещаване на спомагателни търговски обекти да вземем за пример.

Къде към този момент се ползва това?

към този момент се употребява сполучливо от мърчандайзинг организация в Източна Европа. Решението работи допълнително от 4500 търговски обекта в цялата страна на клиента.

Сега, с ИТ решение, мърчандайзерите отделят единствено към 20 минути вместо час за сформиране на доклади след одит на търговски обект. Освен това самият одит се прави до 50% по-бързо. Сега мърчандайзинг организацията може да предложи на своите клиенти спомагателни услуги на мястото на продажба или да покрие повече точки дневно.
 Снимка 658576
Източник:

В допълнение, потреблението на Goods Checker минимизира въздействието на човешкия фактор. Това значи, че чиновниците на организацията дават на клиентите точна, цялостна и настояща информация в точния момент. Клиентите от своя страна могат бързо да реагират на измененията в обстановката, да вземат решения въз основа на настоящи данни и да усилят продажбите на своите артикули.

Бъдъщето на ритейла в България е в технологиите

Автоматизацията е инструмент, който е мъчно да бъде подценен през днешния ден. Тя оказва помощ на фирмите бързо да се приспособяват към пазарните промени, да употребяват дейно ресурсите и като резултат да покачат конкурентоспособността. Освен това дава опция да се концентрирайте върху стратегически значими задания, подобрявайки продуктивността, успеваемостта на работа и повишавайки лоялността на клиентите.

Според скорошно изследване на SoftServe вложенията в технологии се чака да набъбнат приблизително с 10% през 2024 година. Това е отговорът на 99% от интервюираните ръководители на компании за ритейл. Това се дължи на това, че през днешния ден технологиите са главен фактор за привличане на клиенти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР