Въпреки твърденията, че във Франция пребивавали в ужасни условия, а

...
Въпреки твърденията, че във Франция пребивавали в ужасни условия, а
Коментари Харесай

Банев си боядисва косата в ареста, жена му се кипри с маркови тоалети

Въпреки изказванията, че във Франция обитавали в ужасни условия, а в България било даже още по-зле, семейство Баневи наподобява изцяло променено след стъпването на родна земя. Николай Банев се появи в съда подмладен с боядисана коса, а брачната половинка му се изтъпани с маркови тоалети.

По време на ареста във Франция Банев се появи с побеляла брада и коса. По време на и двете съвещания на съда в България обаче, той изглеждаше очевидно подмладен и в доста по-добър тип. Съпругата му Евгения също наподобява в по-добро положение. Тя продължава да се появява без грим в съда, само че носи маркови якета, спортни екипи и обувки, което не убягна на присъстващите.

И двамата обаче оплакват от родния арест, като настояват, че спрямо него френският е бил тризвезден хотел. „ Условията са като в български арест. Всеки от държавниците споделя, че карцерът не е първокласен хотел–така е, единствено че моите клиенти идват от Франция. Където и двамата настояват, че карцерът е бил като тризвезден хотел”, твърди юристът на фамилията - Христо Ботев.

Евгения Банева се е оплакала на майка си, че килията й е доста тясна и получава пристъпи на клаустрофобия, написа „ България днес”.
„ Условията в килията са извънредно мизерни. Няма въздух, прозорците се отварят мъчно, доста е тясно. Евгения има клаустрофобия и получава пристъпи от затворените пространства”, разкри Генчева, която предходната седмица се появи в Апелативния профилиран съд, с цел да даде кураж на щерка си.

Съпрузите бяха арестувани от френската полиция по искане на нашите управляващи заради съмнение в данъчни закононарушения и заграбване на средства.
Разследването е за източване на цех „ Полимери” в Девня, приватизиран от Банев през 1998 година.

От 2010 година заводът не работи, а от 2013 е в неплатежоспособност. А през 2017 година е препродаден за 14,5 милиона лева Според обвиняването, клиентите на „ Полимери” превеждали парите не по сметките на сдружението, а по офшорните сметки на Баневи, изясни шефът на познавач прокуратурата Иван Гешев.
В резиденцията край София са били открити документи за благосъстоятелност на офшорните компании, злато и скъпоценности в „ потресаващи размери”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР