Въпреки това, според него, общата пресконференция на разследващи журналисти по

...
Въпреки това, според него, общата пресконференция на разследващи журналисти по
Коментари Харесай

Атанас Чобанов, BIRD.BG: Разкритията за „Турски поток“ все още се потискат в големите телевизии

Въпреки това, съгласно него, общата конференция на проверяващи публицисти по тематиката от предходната седмица е постигнала триумф.

Според Николай Стайков от Антикорупционния фонд новината въпреки всичко е влезнала в излъчванията на малките екрани без обаче да има задълбочаване по тематиката.

" Не можем да приказваме за изцяло заглушаване, само че се случи съвсем заглушаване. В деня на конференцията имаше доста странни вести по огромните малките екрани, а съответно тази вест беше осма примерно в реда ", изясни Стайков.

Двамата публицисти бяха безапелационни, че дейностите на държавното управление на Бойко Борисов във връзка с построяването на газовия водопровод не би трябвало да бъдат забравяни.

Стайков и Чобанов обаче не са оптимисти, че ще има същинско следствие от правоприлагащите органи.

„ За „ Турски поток “ се мълчи, политиците в сглобката мълчат, опозицията мълчи, тъй като Българска социалистическа партия и Възраждане биха били първите радетели за това съветския газ да влиза гладко в България. ПП-ДБ също мълчат, тъй като скоро ще им се наложи още веднъж да договарят с подправените евроатлантици от ГЕРБ. А те не са просто подправени евроатлантици, а национални предатели “, акцентира Атанас Чобанов.

Според Николай Стайков тематиката за построяването на „ Турски поток “ е паднала жертва на политическата обстановка.

„ За тези които се водят съпротива, тематиката е извънредно неуместна, тъй като и те са наранени по някакъв метод. Едно от главните настоящи лица по това време – някогашният енергиен министър Теменужка Петкова беше и определена да води договарянията за съдружно държавно управление и към нея също не видяхме въпроси по тази тематика “, добави журналистът от Антикорупционния фонд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР