Въпреки това от Автомобилна администрация не санкционират за манипулации на

...
Въпреки това от Автомобилна администрация не санкционират за манипулации на
Коментари Харесай

КАТ с нова акция в цялата страна

Въпреки това от Автомобилна администрация не глобяват за операции на ограничителите на скоростта от 2018 година. Причината – актовете им падат в съда, заяви Нова телевизия.

Макар че би трябвало ограничителят на скоростта да не разрешава на ТИР да подвига повече от 90 километра в час, той се движи с над 110. За операцията обаче няма по какъв начин да бъде осъден.

" Наистина имаме съществени проблеми за доказване на това нарушаване, тъй като всеобщо ни падат в съда наказателните постановления. В тахо шайбата ние може да забележим, че има превишение – в кой час, в коя минута е осъществено това нарушаване, само че не знаем къде, в кой сектор ", споделя Дамян Войновски, зам.-изпълнителен шеф на ИА „ Автомобилна администрация ".

Така тираджиите, които си разрешават да карат с превишена скорост, могат да бъдат санкционирани само от КАТ, в случай че бъдат снимани с камера на пътя.

В сектора дават отговор, че водачите си разрешават да карат прекомерно бързо без знанието на превозвачите.

" Става дума за махането на един бушон и по-късно неговото слагане още веднъж. Водачите сами вършат такива дейности, тъй като никой транспортьор не желае да е неизряден, когато му пристигна инспекция ", разяснява и Димитър Димитров, изп. шеф на Камара на автомобилните превозвачи.

Контролните органи на процедура са с вързани ръце и могат да наблюдават за операции само камиони, създадени след 2019-та година. Те разполагат с джипиес.

" Просто би трябвало да се промени Законът за админситративните нарушавания и санкции ", уверен е Дамян Войновски

За последно надзор за нарушаването е осъществяван през 2018-та година. Тогава 58 водачи на тирове са били глобени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР