Въпреки топлото време зимните ни курорти са пълни, а анулираните

...
Въпреки топлото време зимните ни курорти са пълни, а анулираните
Коментари Харесай

Въпреки топлото време: Зимните ни курорти са пълни

Въпреки топлото време зимните ни курорти са цялостни, а анулираните резервации са доста дребен %. Това сподели в изявление служебният министър на туризма Илин Димитров.

„ Това стопляне не е единствено в България, то е в цяла Европа. Много от зимните курорти в Европа не отвориха или го направиха с стеснен потенциал. Мога да похваля нашите зимни курорти Пампорово и Банско. В Пампорово бяха създали малко знамение – макар топлото време имаше 7 оборудвани писти. Същата е обстановката сега и в Банско, те се приготвят за старта на Световната купа по сноуборд “, акцентира министърът в ефира на bTv.

Той регистрира, че през януари тази година има към 537 000 регистрации на туристи, което е с към 100 000 повече от тези за януари 2022 година

На въпроса дали не би трябвало да се отсрочи откриването на сезона в зимните курорти заради изместването на зимата той отговори: „ Министерството на туризма не дефинира по кое време стартира сезонът. Това е алегорично разкриване и си е традиция. Зимните курорти не са единствено ски. Оказа се, че където е добре развъртян спа туризмът, има растеж на визитите “.

Димитров подсети, че има уеб камери, на които всеки може да ревизира в кой курорт какъв брой сняг има сега.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР