Въпреки своята непретенциозност в храната, сибирската котка се нуждае от

...
Въпреки своята непретенциозност в храната, сибирската котка се нуждае от
Коментари Харесай

Хранене на сибирска котка

Въпреки своята непридирчивост в храната, сибирската котка се нуждае от вярна диета, с цел да поддържа здравето и добре поддържан външен тип.

Качеството на храната на сибирска котка е главен фактор за здравето, хубостта и самочувствието на домашния любим. Представителите на тази порода са същински хищници. Но естествената им храна (гризачи и дребни птици) не е налична за домашните любимци, тъй че е целесъобразно да осигурите на вашата домашна сибирска котка уравновесена диета, допустимо най-близо до естествената.

Правилно хранене на сибирска котка

За поддържане на здравето е нужен баланс в диетата на домашния любим. Основната част от диетата би трябвало да бъде заета от протеини, те са нужни на всяка сибирска котка за естественото действие на нейния организъм. Аминокиселините, съдържащи се в месото, яйцата, рибата и млечните артикули, са главните съставни елементи на диетата.

По време на растежа и развиването на дребното сибирско коте, на старата котка също, са нужни липиди. Например, заквасена сметана с висока масленост или мазното птиче месо ще ви помогне да попълните запасите от мазнини в тялото на котката. Липидите са нужни за поддържане на метаболизма и производството на хормони от домашния ви любим.

Като на всеки бозайник, котката се нуждае и от въглехидрати. Те спомагат за усвояването на храната, намират се в зърнените храни и зеленчуци за котки.

Необходими са и витамини от групи A, B, C, D, E.

Винаги се уверете, че котката ви има прясна вода.

Готови храни за сибирски котки

За вярното хранене на сибирските котки можете да употребявате подготвени храни, те са богати на потребни субстанции и могат да бъдат определени, като се вземат поради самостоятелните характерности на домашния любим.

Какво да имаме поради като избирате суха храна за сибирска котка? За да се задоволят питателните потребности на животно като сибирската котка, храненето му би трябвало да бъде особено. Първо, значимо е храната да съдържа субстанции, които поддържат здравето на кожата и козината. С тази задача ще се оправят мастните киселини Омега-3 и Омега-6, както и аминокиселините и витамините.

 Сибирска котка

Второ, сибирските котки имат сензитивна пикочна система и диетата би трябвало да има най-благоприятен баланс на минерали. Трето, заради обстоятелството, че животното има дълга гъста четина, е належащо да се предотврати образуването на космени топки в стомашно-чревния тракт.

Някои марки храни оферират специфични храни за сибирски котки, които напълно покриват потребностите на породата от хранителни съставни елементи.

Важно!

Уверете се, че вашата сибирска котка не преяжда. Тази порода постоянно е склонна към наднормено тегло, което може да докара до артрит, диабет, проблеми с черния дроб и други болести. Освен това има огромна възможност за понижаване на продължителността на живота с няколко години. Котките с наднормено тегло са по-малко дейни и преносими, което също не им е от изгода.

Ако не сте сигурни, че можете сами да изготвите вярната диета за вашата сибирска котка, обърнете се към ветеринарен доктор за помощ и рекомендация на подготвени и домашни храни. Така ще гарантирате дълъг живот без заболявания на вашия любим.

Вижте още: Причини да си вземем сибирска котка

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР