Въпреки стихването на заканите за бойкот на световното първенство в

...
Въпреки стихването на заканите за бойкот на световното първенство в
Коментари Харесай

Предимно държавни глави от бившия СССР ще уважат откриването на световното

Въпреки стихването на заканите за протест на международното състезание в Русия, през вчерашния ден стана ясно, че малко държавни глави ще участват на утрешната гала по разкриване. Прессекретарят на президента Владимир Путин - Дмитрий Песков (на фотографията вляво), разгласи цялостния лист на предстоящите посетители и той се оказа най-вече от страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

На московския стадион " Лужники " на следващия ден ще са президентите на Казахстан - Нурсултан Назърбаев, на Беларус - Александър Лукашенко, на Азербайджан - Илхам Алиев, на Киргизстан - Соронбей Женбеков, на Таджикистан - Емомали Рахмон, на Молдова - Игор Додон, и на Узбекистан - Шавкат Мирзийоев. Към тях се прибавят министър председателят на Армения - Никол Пашинян, водачите на Южна Осетия - Анатолий Бибилов, и на Абхазия - Раул Хаджимба.

Освен тях в ложите ще бъдат държавните глави още единствено на Руанда, Боливия, Ливан, Панама и Парагвай, както и престолонаследникът на Саудитска Арабия - Мохамед ибн Салман ал Сауд, и ръководителят на Народното събрание на КНДР Ким Йон Нам.

С всеки от гостите Владимир Путин ще организира обособена среща, сподели Песков и добави: " В идващия месец ще дойдат и други държавни глави, които ще гледат мачовете на своите тимове ".

От българска страна на откриването ще бъде спортният министър Красен Кралев, който в Москва ще взе участие и в работна среща за битката с манипулирането на спортните надпревари, проведена от разширеното отчасти съглашение за спорт (EPAS) на съдебна експертиза и съветското спортно министерство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР