Въпреки шума около метавселената, засега няма големи инвестиции в тази

...
Въпреки шума около метавселената, засега няма големи инвестиции в тази
Коментари Харесай

Метавселената има голям потенциал, но инвеститорите не бързат


Въпреки шума към метавселената, към този момент няма огромни вложения в тази област
(снимка: CC0 Public Domain)

Много от мениджърите на бизнеси, свързани с технологии, медии и телекомуникации, имат вяра, че метавселената има огромен капацитет да генерира облаги и да понижи оперативните разноски. Но те към момента не са подготвени да влагат съществено в нея, откри изследване, извършено от интернационалната консултантска организация KPMG.
още по темата
Според отчета, близо 60% от ръководителите имат вяра, че потреблението на метавселената ще усили приходите и облагите, както в същото време ще понижи оперативните разноски, до момента в който фирмите минават от физически към виртуални транзакции.

Друг позитивен резултат, който анализаторите чакат от метавселената, е повишение на удовлетвореността на клиентите посредством интерактивно взаимоотношение. Тези заключения са направени от изследване измежду 767 ръководители в региона на технологиите, медиите и телекомуникациите (TMT) от 13 страни на пет континента с годишни доходи от над 250 милиона $.

Според респондентите, метавселената към момента би трябвало да бъде усъвършенствана и развита. „ По-голямата част от ръководителите на TMT, които участваха в нашето изследване, имат вяра, че метавселената няма да се трансформира в процъфтяваща комерсиална екосистема след няколко години ”, отбелязва KPMG в своя отчет.

40% от интервюираните биха желали да видят доказателства за възвръщаемост на вложенията в метапространството, преди да влагат съществено в тази област. Редица водачи в TMT бранша са скептични по отношение на жизнеспособността на метавселената, като 27% я назовават ​​несбъдната фантазия, а за други 20% това е ​​„ мода, която в никакъв случай няма да оправдае шума към нея ”.

Около половината от респондентите споделят, че техните компании към момента единствено „ следят и чакат ” или правят оценка дълготрайната стойност на бизнеса в метавселената. Така че към момента е рано да се приказва за огромни вложения в метапространството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР