Въпреки саботажите и атаките сме готови да продължим напред. Оставката

...
Денков от парламентарната трибуна: Въпреки саботажите и атаките - продължаваме напред

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Денков от парламентарната трибуна: Въпреки саботажите и атаките – продължаваме напред

Въпреки саботажите и офанзивите сме подготвени да продължим напред. Оставката ми е осъществяване на стихотворец ангажимент, съобщи Николай Денков от парламентарната естрада.

Премиерът напомни изказването си от вторник вечер, с което разгласи, че в внесъл в Народното събрание оставката си. Той показа пред депутатите разбивка на свършеното за последните 9 месеца.
Предстои Народното събрание да гласоподава в зала оставката. В претекстовете е записано, че кабинетът в оставка ще продължи да извършва функционалностите си до избиране на ново държавно управление и ще обезпечи последователност, заявява Николай Денков.

Въпреки че разговорът сред партиите, които стоят зад това държавно управление не един път беше взривяван, записаното в декларацията бе изпълнено.

Време е да създадем решаващата за хората стъпка – изборът на регулаторите. Да, нужна е политическа храброст, с цел да имаме самостоятелни съдии и прокурори, с цел да стартират регулаторите да контролират публичните взаимоотношения.

На масата на договарянията сложихме промени, а не имена.

С подадената от мен оставка, желаеме договарянията да стартират незабавно, съобщи Денков от парламентарната естрада.

Изпълнявам уговорката, който поехме със взаимната декларация на 6 юни 2023 година “, сподели министър председателят и напомни:

1. Ще излъчим устойчиво държавно управление с народен мандат, към което ще се образува конституционно болшинство.

2. Министър-председател за първите 9 месеца ще бъда аз, а Мария Габриел вицепремиер и външен министър. А за идващите 9 месеца министър-председател ще бъде Мария Габриел, аз ще бъда вицепремиер.

3. В края на всеки 9 месеца министър-председателят ще подава оставка. Двете парламентарни групи би трябвало да я гласоподават и да поддържат за идващ министър председател номинацията на другата парламентарна група.

4. Правителството ще извършва съгласувани законодателна и управническа стратегия.

5. Ще се приготвят да одобряват промени в Конституцията в разговор с всички парламентарни групи.

Време е да създадем и стъпка шест:

6. Да бъде основан механизъм за авансово координиране на парламентарните групи с оглед гарантиране на най-хубавия асортимент от персони с високи морални качества.

Ще представим резултатите в идващите дни. Българската стопанска система пораства с рекордно нарастване от 30% на задграничните вложения за последните 14 години. Втори сме по растеж на заплатите в Европейски Съюз. Доходите нарастват по-бързо от инфлацията. Прогнозите за банкрут на страната не се сбъднаха. Бюджет 2024 е с фокус върху хората, добави Денков.

Нека да успокоя българските жители държавното управление ще продължи да извършва служебните си отговорности и да работи както и досега за значимите цели на хората – повишение на приходите, основаване на устойчива бизнес реда, уточни Денков.

 

Източник – БГНЕС

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР