Въпреки различните глобални кризи, през 2022 г. Skoda Auto е

...
Въпреки различните глобални кризи, през 2022 г. Skoda Auto е
Коментари Харесай

Skoda Auto 2022 - премината е границата от 780 000 коли в световен мащаб

Въпреки другите световни рецесии, през 2022 година Skoda Auto е произвела към 780 000 автомобила в своите индустриални обекти по целия свят. Михаел Оеликлаус, член на борда на Škoda Auto за произвеждане и логистика, сподели по този мотив - „ Това достижение е впечатляващо доказателство, че нашият екип показва огромна устойчивост и еластичност, и заслужава огромно самопризнание за това. През 2023 година ще продължим да подтикваме електрификацията и ще имаме ясно дефинирана цел - до 2030 година да произвеждаме е-компоненти или е-превозни средства и в трите ни местоположения в Чехия. "

В главния си цех в Млада Болеслав Skoda Auto създаде общо към 415 000 автомобила от сериите Fabia, Scala, Octavia, Octavia iV, Kamiq, Enyaq iV и Enyaq Coupe iV през 2022 година Моделите от напълно електрическото семейство Enyaq iV са основани на модулната електрическа задвижваща матрица (MEB) от Volkswagen Group.

Общо 221 000 единици от серията модели Superb, Superb Combi и Superb iV, както и SUV моделите Kodiaq и Karoq слязоха от индустриалната линия в завода в Квасини. През 2022 година Škoda Auto създаде към 16 000 броя от Škoda Karoq в завода си в словашката столица Братислава.

В Китай Skoda Auto е произвела към 42 000 автомобила през 2022 година в китайските фабрики в Чанша (Skoda Kodiaq и Kodiaq GT), Нанкин (Skoda Kamiq, Kamiq GT и Superb), Нингбо (Skoda Octavia, Octavia Pro и Karoq) и Юженг (Skoda Rapid).

Skoda е произвела съвсем 56 000 автомобила в индийските си фабрики в Пуна (Skoda Kushaq и Slavia) и Аурангабад (Skoda Octavia, Kodiaq и Superb). Последният цех употребява единствено зелена сила и ще бъде CO2 безпристрастен до 2025 година От 2024 година двата SUV Kushaq и Slavia, особено пригодени за потребностите на клиентите на субконтинента, ще бъдат изнасяни за Виетнам във формат CKD и приключени на индустриалната линия на новопостроения цех за сглобяване на CKD. По този метод производителят на коли акцентира стратегическото значение на Индия за по-нататъшното й развиване в Азия и по този метод за по-нататъшната й тактика за интернационализация.

През февруари 2022 година Управителният съвет на групата реши да спре производството и вноса в Русия до второ разпореждане на фона на съветската офанзива против Украйна. Това решение визира двата съветски завода в Нижни Новгород и Калуга.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР