Въпреки протестите на миньори и енергетици и блокирането на ключови

...
Въпреки протестите на миньори и енергетици и блокирането на ключови
Коментари Харесай

Денков: Днес приемаме териториалните планове, утре ги пращаме в Брюксел

Въпреки митингите на миньори и енергетици и блокирането на основни пътни артерии в цялата страна преди днешното изключително съвещание на Министерски съвет министър председателят Николай Денков удостовери, че през днешния ден държавното управление би трябвало да приеме териториалните проектите.

" Днес би трябвало да приемем териториалните проектите, а на следващия ден да ги изпратим към Европейската комисия ", сподели той.

" Ако не бъдат признати, България може да загуби, с изключение на над 1,4 милиарда лева по проектите, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, както и още 3 млрд. лева по проектите, свързани с всички останали териториални проекти ", припомни премиерът.

На деншното си съвещание Министерски съвет би трябвало да прегледа " Проект на решение за одобрение на нови цели по стратегия " Развитие на районите " 2021 - 2027 година и на планове на териториални проекти за обективен преход на Република България за регионите от равнище NUTS3 - Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник ".
Срещи със синдикатите
По-рано през днешния ден поради възходящото напрежение имаше среща сред Денков и президентите на КНСБ – Пламен Димитров и на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов. Това обявиха във Facebook и от двата синдиката. Срещата е била по покана на министър-председателя, показват от КНСБ. Разговорите са били по отношение на териториалните проекти за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник. 

„ Президентът на КНСБ настоя държавното управление и партиите от ръководещата коалиция да подхващат всички нужни дейности пред Европейска комисия за отсрочване на периода за показване на териториалните проекти за обективен преход “, информират от КНСБ.

От „ Подкрепа “ показват, че упованията на протестиращите не са се оправдали. Правителството щяло да разгледа плановете на териториалните проекти „ с козметични промени “, написа Българска телеграфна агенция.

„ Решението на държавното управление за утвърждение на документите в настоящия им тип ще обезсмисли едно бъдещо съглашение на министър-председателя и синдикатите “, разясняват още от синдиката.

„ Загробването на българската енергетика е закононарушение, което няма да позволим. Искаме да се сътвори механизъм за потенциал или посредством различен метод да се подсигурява сигурността на електроенергийната система “, показват още от КТ „ Подкрепа “.

Преди седмица митинг във връзка със ориста на въглищните централи и бъдещето на енергетиката се състоя в центъра на София. Тогава министър председателят се видя с представители на протестиращите, а от двата синдиката показаха удовлетворение от постигнатите сделки.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР