Въпреки проливния дъжд в София стотици привърженици, симпатизанти и граждани

...
Въпреки проливния дъжд в София стотици привърженици, симпатизанти и граждани
Коментари Харесай

Изненадваща протестна акция на ВМРО блокира предупредително кръстовището на бул. „Т. Александров“ пред ЦУМ

Въпреки проливния дъжд в София стотици последователи, симпатизанти и жители заградиха с телата си основното столично кръстовище. С крясъци: „ Живков – срам, оставка и затвор! “, „ Мафия “, „ КЕВР - оставка “, „ Не на монополите! “ Вътрешна македонска революционна организация направи показна акция като предизвестие към държавните институции, че би трябвало да бъдат подхванати незабавни ограничения за преодоляване на ценовия потрес, оповестиха от пресцентъра на партията.
https://www.facebook.com/Djambazki.VMRO/videos/596683798366979
В центъра на митинга беше българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, заместник-председателите на Организацията доцент Милен Михов, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, който е и кмет на Сандански, членовете на националното управление Александър Сиди, Красимир Богданов, Борис Вангелов, ръководителят на Националната женска организация доктор Султанка Петрова, представители на младежката организация и жители.

По-рано денем, на извършения Организационен съвет, беше взето решение за поредност от дейности, ориентирани към заостряне на публичното внимание за преодоляване на обществената рецесия, която е разследване от лавинообразната инфлация, довела до обедняването на популацията.

Час преди гражданския митинг войводите пуснаха и своите претенции към страната и предизвестиха, че в случай че не се подхващат незабавни ограничения, включително закриване на КЕРВ и прекъсване на износа на електрическа енергия, изненадващите протестни дейности в цялата страна ще прераснат в гражданско непокорство.

Ето и някои съществени образци с хранителни артикули, цени на горива:

Спрямо юли 2020 година нарастването на газа е с цели 50%, за гориво за автомобила през днешния ден плащаме 25% повече от година обратно. Скок на съществени хранителни артикули: олиото с 54%, брашното с съвсем 15%, при хляба – 5%. Яйцата са поскъпнали с 6%, а сиренето - с 8%. При зеленчуците скокът е: 55% за краставиците, чушки - 14%.

Цените на тока, парното тормозят българските жители и убиват българския бизнес. Топлата вода пък е с 13,6% по-скъпа.

Цената на тока за бизнеса в е два пъти над междинната за предходната година и в пъти на тази в Белгия, да речем. Бизнесът е в будна кома.

Докато политиците си играят на нови планове и залъгват народа със сладки обещания в бъдеще, в действителност му бръкнаха в надълбоко в джоба. Стотици междинни и дребни компании банкрутираха. Стоици хиляди семейства са на ръба на оцеляването.

Затова ние от Вътрешна македонска революционна организация започваме предупредителни митинги и настояваме за:

1. Спешни ограничения против спекулата на енергийната борса и дейна роля на държавните енергийни сдружения за превъзмогване на недостига.

2. Разпускане на КЕВР, която позволи това спекулативно повишение на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни компании, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до преодоляване растежа на цените.

4. Активни дейности в Брюксел за предоговаряне на „ Зелената договорка “, която ни обрича на безценен ток и за избавяне на българската топлоенергетика.

5. Правителството неотложно да рестартира договарянията със стратегически вложители за построяването на АЕЦ „ Белене “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР