Въпреки продължаващите преговори с подкрепата на САЩ във Вашингтон и

...
Въпреки продължаващите преговори с подкрепата на САЩ във Вашингтон и
Коментари Харесай

Военни действия се възобновяват в Южен Кавказ в хода на мирни преговори

Въпреки продължаващите договаряния с поддръжката на Съединени американски щати във Вашингтон и празнуването на Курбан Байрам в Азербайджан, в Южен Кавказ още веднъж избухнаха военни дейности. В свое публично изказване Министерството на защитата на Азербайджан заяви, че арменските въоръжени сили, както и противозаконните арменски въоръжени групировки, намиращи се на територията на Азербайджан, където краткотрайно са ситуирани съветски миротворци, са обстрелвали позициите на азербайджанската войска от голям брой направления на 28 и 29 юни 2023 година Азербайджан заяви за собствен ранен военнослужещ, а арменската страна призна за четири свои жертви.

Твърди се, че задачата на провокациите е да се осуетят договарянията за сключване на кротичък контракт във Вашингтон.В неотдавнашна своя обява в обществените мрежи министърът на външните работи на Азербайджан разкри, че е повдигнал този въпрос на срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати, като е подчертал неприемливото държание и дейности на Армения, които саботират напъните за определяне на мир.

Говорителят на Външното министерство на Азербайджан заяви, че азербайджанските сили са подхванали единствено ответни ограничения против въоръжените дейности на арменските сили. Той съобщи, че противозаконното наличие на арменските въоръжени сили е главният дестабилизиращ фактор в района и прикани Армения да извършва своите отговорности и на дело да зачита суверенитета и териториалната целокупност на Азербайджан.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР