Въпреки продължаваща пандемия от COVID-19 - или може би заради

...
Въпреки продължаваща пандемия от COVID-19 - или може би заради
Коментари Харесай

Ringier с най-добри оперативни резултати от началото на трансформацията си

Въпреки продължаваща пандемия от COVID-19 - или може би поради нея, 2021 беше година на непрекъсната смяна за швейцарската медийна група Ringier.

Във втората година от тази невиждана рецесия компанията продължи да влага стратегически в продължаващата си промяна.

С EBITDA в размер на 123.7 млн. швейцарски франка през 2021 година (84.4 млн. франка в миналата година), Ringier Group регистрира най-хубавия си резултат, откогато се насочва на това пътешестване към трансформацията си в медийна и софтуерна група преди 10 години.

След сложната 2020 година приходите нарастват до 965.3 млн. франка през 2021 година (953.7 млн. франка в миналата година). EBITDA маржът е на равнище от 12.8%, което е доста по-високо и надвишава равнищата отпреди COVID-19 (8.8% през 2020 година и 11.6% през 2019 г.).

Резултатите са окуражаващи в целия портфейл на компанията през 2021 година – в медийния сегмент рекламните продажби нарастват стабилно от третото тримесечие на 2020 година и са по-големи от предстоящите. Стратегическото преструктуриране на вътрешното маркетингово звено в Швейцария Ringier Advertising при започване на 2021 година също дава резултати.

Общите вложения в размер на над 200 млн. швейцарския франка в цифрови артикули на медийния и пазарния сегмент са два пъти по-големи, спрямо миналата година. Стратегическото преструктуриране на портфейла на Ringier Group е отразено в каузи на EBITDA от цифрови действия, който възлиза на 73% (69% в миналата година) и е висок, в съпоставяне със междинното равнище за промишлеността в Европа.

„ 2021 беше изключителна година за Ringier както във финансово, по този начин и в стратегическо отношение. Освен постоянен напредък, постигнахме и високо равнище на доходност. Нашите рекордни финансови резултати и стратегическите достижения, които достигнахме през 2021 година, ще ни разрешат да продължим да растем като медийна и софтуерна група.

Ние ще пподължим да влагаме в органичния и неорганичния напредък на нашата група, която сега развива активност в 19 страни. Правим това, тъй като считаме твърдо, че цифровата промяна към момента не е завършила, а в действителност едвам в този момент стартира “, съобщи Марк Валдер, основен изпълнителен шеф и ръководещ сътрудник на Ringier AG.

През 2021 година цифровите медийни услуги на Ringier усилват пазарния си дял в съвсем всички страни.

Инвестициите в медийния портфейл на Ringier, и по-конкретно в цифровите спортни медии, не престават. Ringier Group към този момент е чудесно позиционирана в интернационален проект и ръководи водещи медийни марки с потвърден опит в спорта на разнообразни пазари.

Сред тях са Blick в Швейцария, Blikk в Унгария, Gazeta Sporturilor в Румъния, Sport.sk в Словакия, Blic Sport в Сърбия, Pulse в Африка, Onet и Przeglad Sportowy в Полша и Sportal Media Group и софтуерната компания Digital Ventures в България, която стои зад Sportal365 - водещата в промишлеността платформа за ръководство на спортно наличие.



Ringier Group

За оперативното осъществяване на амбициозната тактика на Ringier Sports Media ще бъде учредена обособена компания на име Ringier Sports Media Group, която ще бъде с централа Зофинген, Швейцария.

При стартирането си тя ще включва цифровите марки Sportal Media Group и Digital Ventures в България, дружно с тяхната водеща платформа за ръководство на спортно наличие Sportal 365, както и Gazeta Sporturilor в Ррумъния и Sportal.rs в Сърбия.

Стилиян Шишков, създател и основен изпълнителен шеф на Sportal Media Group, ще дава отговор за по-нататъшното развиване на бранша на спортните медии на групата в международен мащаб.

2021 беше година на стратегически ходове за Ringier

През март 2021 година Ringier закупи мажоритарен дял в Sportal Media Group и Digital Ventures OOD в България. Sportal Media Group сплотява под един покрив някои от водещите онлайн медии в България, включително Sportal.bg - най-успешния състезателен уеб страница в страната.

Digital Ventures OOD пък е компанията, която стои зад Sportal365 - неповторима в международен мащаб система за ръководство на наличието в областта на спортните вести. Придобиването на тези две компании съставлява значима стъпка за ускоряването на тактиката на Ringier във връзка с спортните медии.

В Централна и Източна Европа през юли 2021 година Ringier AG закупи дялове в Axel Springer SE в Унгария, Сърбия, Словакия и Балтийските страни. Ringier Group сега има 100% от дяловете в тези страни, като се изключи Словакия, където актуалните съакционери резервираха миноритарни дялове.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР