Въпреки представените аргументи, обяснения и становища на редица организации в

...
Въпреки представените аргументи, обяснения и становища на редица организации в
Коментари Харесай

Прокуратурата не се спира - иска глоба за професор за мнение, че може да има трудности с доставки на лекарства

Въпреки показаните причини, пояснения и мнения на редица организации в отбрана на изказаното експертно и професионално мнение на ръководителя на УС на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова по отношение на обстановката с доставка на медикаменти в изискванията на избухналата пандемия от ковид в България и по света, прокуратурата внесе делото в съда с предложение за административно наказване.
Поради чистото правосъдно минало на проф. Стоименова търсенето на наказателна отговорност отпада, само че продължава настояването за налагането на административна глоба.
Припомняме, че на 08.04.2020 година, единствено часове след дадени изявленията по случай Деня на здравето по Българска национална телевизия и БНР, на проф. Стоименова беше повдигнато обвиняване по член 326, ал 1 от Наказателния кодекс за всяване на суматоха измежду популацията, което се санкционира с до 2 години затвор. Прокуратурата в действителност изиска и парична гаранция за Стоименова, само че съдът изрично отхвърли това искане и с претекстовете си подсказа какво мисли за цялото обвиняване - ПОДРОБНОСТИ ТУК!
В отбрана на свободното изявление на професионално и експертно мнение се оповестиха редица организации: PGEU (Фармацевтичната група на Европейския съюз), FIP (Международната федерация на фармацевтите), Българската Асоциация на търговците на едро в България, Българската асоциация за развиване на паралелната търговия с медикаменти, Асоциацията на европейските публицисти, Управителният съвет на БФС, както и съвсем всички Регионални фармацевтични колегии и други професионални и неправителствени организации. Петиции в поддръжка на свободата на изложение на експертно мнение във връзка на обвиняването подписаха хиляди жители.
Още: " Проф. Стоименова: Виждам, че живеем в страна, в която професор може да бъде упрекнат за експертно мнение "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР