Въпреки постигнатия досега напредък борбата за равни права за жените

...
Въпреки постигнатия досега напредък борбата за равни права за жените
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Въпреки постигнатия напредък борбата за равноправие на жените продължава

Въпреки постигнатия до момента прогрес битката за равни права за дамите продължава, съобщи немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила в представен от ДПА пост в Инстаграм във връзка Международния ден на дамите.

"Много дами преди нас са правили жертви и са се борили настойчиво за повече права на дамите. Навършват се 100 години, откогато дамите извоюваха правото да гласоподават, само че ние, несъмнено, желаеме освен да гласуваме, а да можем да дефинираме политиката във всички области ", сподели във видеопослание Меркел.

Канцлерката загатна и забележителното наличие на дами в бъдещото й държавно управление.

"Днес си разрешавам да кажа също, че новият кабинет ще бъде забавно комбиниране от мъже и дами ", означи тя.

Меркел посочи, че в Германия към момента следва доста работа за реализиране на цялостно пълноправие сред мъже и дами, само че това се отнася с още по-голяма мощ за страните, където дамите са лишени от съществени права.

Днешният празник не е единствено ден, в който се връщаме обратно към постигнатото, само че и ден, в който заявяваме, че битката за равни права за дамите продължава, заключи тя.

На срещата на върха на Г-20 през април 2017 година, в отговор на въпрос дали е феминистка, Меркел сподели, че се усеща неловко да си приписва заслуги за достиженията на активистките, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР