Въпреки поевтиняването на горивата в края на миналата година у

...
Въпреки поевтиняването на горивата в края на миналата година у
Коментари Харесай

Шофьорите да му мислят! Горивата поскъпнаха чуствително

Въпреки поевтиняването на горивата в края на предходната година у нас, в този момент още веднъж се вижда скок на цените. Това сподели инспекция на сътрудниците от Флагман.бг по бензиностанциите. От началото на годината дизелът е поскъпнал с 10 стотинки, а при бензина нарастването е към 7 стотинки.

Цените се повишават последователно, с по няколко стотинки на седмица, а по този начин водачите не виждат нарастването.

" Тихомълком, малко по малко, цените още веднъж стигнаха най-високите си равнища. Усещаме разликата, само че какво можем да създадем? Не знам кои са тези специалисти, които настояват, че горивата у нас са едни от най-евтините и за какво е това съпоставяне. Ние получаваме ли заплатите на немците, да вземем за пример? Как можем да се съпоставим с техния стандарт ", разяснява неудовлетворен водач.

Днес литър от най-масовия бензин - А95, се търгува на цени от 2,39 до 2,89 лева./л. Дизелът пък надвиши 3 лева тук-там. Цените варират от 2,49 до 3,02 лева./л. Най-скъпо е в огромните вериги, сочи наша инспекция.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев съобщи пред Bulgaria on air, че нарастването се дължи на скок в цената на суровия нефт.

" Поскъпването на цените на горивата, което в действителност е минимално, е в границите на 2%. То се дължи напълно, че нараства и суровият нефт. Горивото нараства и на интернационалния пазар. Няма по какъв начин - и по нашите бензиностанции цените потеглят леко нагоре ", акцентира той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР