Въпреки пълномащабната инвазия на Украйна от страна на Русия, НАТО

...
Въпреки пълномащабната инвазия на Украйна от страна на Русия, НАТО
Коментари Харесай

Бивш руски дипломат: Путин се смее на НАТО

Въпреки пълномащабната инвазия на Украйна от страна на Русия, НАТО към момента не е приела украинската страна в алианса или не е предоставила явен график за присъединението й. Това решение на НАТО е обсъждано като победа за Русия, съгласно някогашния съветски представител в Организация на обединените нации, Борис Бондарев. Той твърди, че Москва ще употребява този отвод в изгода си и ще продължи да заплашва с военни дейности.

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс беше разказана като историческа стъпка за упоритостите на Украйна да се причисли към евроатлантическия блок. Въпреки това, алиансът не показа график за присъединение на страната, което провокира отчаяние в Киев. Заради смесените сигнали от Вилнюс, Кремъл е поощрен, защото се вижда, че НАТО не е единно мнение във връзка с Украйна.

Представителите на НАТО обаче обявиха, че Украйна няма да би трябвало да извършва, който нормално се изисква от страните-кандидатки. Киев получи обещания за дълготрайна сигурност от страните от Г-7. Въпреки рецензиите, президентът на Украйна Володимир Зеленски похвали резултатите от срещата на върха.

Така, макар дисидентските гласове и несъгласията, Украйна продължава битката си против съветската експанзия, до момента в който Кремъл се възползва от смесените сигнали и съмнения в НАТО.

Бондарев упреква НАТО в двуличие и спекулации, като твърди, че американските, английските и други стратеги единствено обмислят благоприятни условия в своите кабинети, до момента в който украинците не престават да гинат всеки ден .

" Мисля, че Москва се смее на това на глас, тъй като е толкоз лицемерно... Докато американските стратези, английските и други обмислят някакви благоприятни условия в своите кабинети, украинците умират всеки ден. За какво? Те не са Китай или Индия, те нямат милиард души, подготвени да наемат ", сподели той.

" Не желая да допускам нечестна игра тук от страна на НАТО, защото те желаят украинците да изгубят и по-късно ще кажат: " Добре, ние ви помогнахме, само че вие не успяхте. Сега би трябвало да преговаряме. " Но мисля, че това е късогледство. "

" Сякаш украинците би трябвало да потвърдят, че са почтени за помощта на НАТО. Но мисля, че го потвърдиха през цялото време. "

В срещата на, президентът на Украйна, алиансът да не даде на Киев график за бъдещо присъединение. Това стана ясно, откакто водачите на НАТО показаха въздържаност и отвращение да рискуват директен спор с Русия, защото се опасяват от разширена война и нуклеарна ескалация. 

Бондарев акцентира, че Путин и тези покрай него схващат единствено езика на силата , а деескалацията се възприема като жест на уязвимост. НАТО изпрати сигнал, че Украйна няма да се причисли, до момента в който не престават дейните военни дейности с Русия. Това може да докара до нов замразен спор, като сходни спорове станаха присъщи за съветската външна политика след Съюз на съветските социалистически републики.

Неразрешените войни в Украйна, Грузия и Молдова , в които вземат участие медиатори на Кремъл и постоянни сили, доведоха до доста въздействие на Русия в тези страни и фактическо несъгласие върху тяхната интеграция в евроатлантическата общественост. Така се акцентира, че в случай че не се желае Украйна да се причисли към НАТО, тогава би трябвало да продължат заплашванията и офанзивите против нея. Това провокира въпроси по отношение на способността на НАТО да отбрани своите членове, в случай че бъдат атакувани от по-силни и нуклеарни страни.

Според Бондарев, НАТО, по този метод, дава ключа на казуса Украйна-НАТО на Путин , като му разрешава да продължи военните дейности в Украйна, като в същото време предотвратява присъединението на Украйна към алианса. Това положение на неустановеност може да продължи, до момента в който политическата конюнктура се промени, като да вземем за пример със завръщането на Доналд Тръмп на поста президент на Съединени американски щати.
 Путин: Украйна в НАТО е опасност за Русия
Путин: Украйна в НАТО е опасност за Русия

Русия ще удължи зърнената договорка, само че единствено " когато бъдат изпълнени дадените ни обещания "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР